24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Opnieuw Libanese raketaanvallen op Israël
Publicatiedatum: zaterdag 21 februari 2009 Auteur: Robin van der Kloor | 1.617 keer gelezen
Chamas, Libanon en Chizballah, De Libanonoorlogen, Operation Cast Lead, Raketaanvallen »

Libanon heeft zaterdag vanuit het zuiden van het land drie raketten afgevuurd op Israël. Een raket landde op Israëlisch grondgebied. Daarbij raakte een vrouw gewond. Dat heeft het Israëlische leger vandaag bekendgemaakt.

Eerder aanval
In reactie hierop heeft Israël raketten teruggschoten op Zuid-Libanon. Volgens het Libanese leger zijn zeven artilleriegranaten vanuit Israël afgevuurd. Tijdens het offensief van Israël tegen Hamas in Gaza, begin dit jaar, heeft Libanon ook al raketten afgevuurd op Noord-Israël. Dat land reageerde toen door granaten op Zuid-Libanon te schieten.

Hezbollah of Hamas
Het is nog onbekend wie de raketten uit Libanon heeft afgevuurd, maar waarschijnlijk is het Hezbollah of Hamas. De sjiitische beweging Hezbollah bezit een uitgebreid arsenaal aan raketten. Israël voerde in de zomer van 2006 een korte, maar hevige oorlog met Hezbollah.

Maar ook aan Hamas gelieerde Palestijnse terreurorganisaties in Libanon hebben raketten. Zij zouden uit wraak voor het Israëlische offensief in Gaza de projectielen kunnen hebben afgevuurd.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.