24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Terroristische arsenaal van 50.000 raketten op Israel gericht
Publicatiedatum: zondag 15 maart 2009 Auteur: Redactie | 2.295 keer gelezen
Terrorisme, Defensie en Veiligheid, Iron Dome, Redactie, De Libanonoorlogen, Raketaanvallen »
Terroristen van Hamas en Hizbollah hebben samen een arsenaal van 50.000 raketten op Israel gericht, vertelt UPI (United Press International). Israel heeft nog steeds geen verdediging tegen deze bedreiging en de korte afstandsverdedigingssysteem, het Iron Dome Systeem, is nog lang niet klaar voor gebruik en is zelfs onpraktisch. ‘Al zou het Iron Dome Systeem perfect werken, dan nog beschikt het niet over de vuurkracht om de meeste [de raketten] voldoende te onderscheppen, laat staan alle", meldt het rapport.

Ondanks het staakt het vuren, toentertijd georganiseerd door INIFIL (United Nations Interim Forces ) heeft Hizbollah inmiddels veel meer raketten in bezit dan voor de Tweede Libanon Oorlog in 2006. In het zuiden blijft Hamas gestaagd door smokkelen van wapens, wederom ondanks het staakt het vuren van de Gaza-oorlog.

Minister van Defensie, Ehud Barak, had twee jaar geleden beloofd dat het Iron Dome Systeem -het korte afstand raketten defensiesysteem  - samen met de andere systemen Israel voor 90% voor de raketaanvallen zou beschermen. Ondertussen blijven de mortiergranaten zonder interceptie in Israel exploderen. Barak kondigde in oktober 2007 aan dat de Iron Dome  in de vooravond van de voltooiing was en tegen 2010 geïnstalleerd zouden zijn. Hij had ook verklaard dat de plaatsing van de Iron Dome de prioriteit was alvorens Judea en Samaria aan de PA overhandigd zou worden.

Vorig jaar hebben ambtenaren toegegeven dat de Iron Dome Systeem niet effectief tegen Kassamraketten op gewassen zijn, wanneer zij binnen een afstand van 2 mile worden afgeviird. Dit betekent dat er geen oplossing is voor de tienduizenden bewoners rond de Gaza Belt gemeenschappen, incluis Sderot.

Controleur en Ombudsman Micha Lindenstrauss noemde in het recente rapport van UPI de dienstregeling van de Iron Dome Systeem "een eindeloze vertraging, besluiteloosheid, een eenzijdige chaotische planning en bureaucratie van het zuiverste water".

Iron Dome is geslaagd!
Maar eindelijk is het zover. Na bijna twee weken dat Arutz Sheva berichtte dat het Iron Dome Afweersysteem waarschijnlijk niet volgens planning op tijd zou werken, bericht onze bron dat het Israëlische Ministerie van Defensie donderdag naar buiten trad met het bericht dat de Iron Dome Beschermingssysteem recentelijk voor de series tests is geslaagd. "Dit succes betekent dat het systeem waarschijnlijk toch sneller klaar voor gebruik is," meldden de officials.

Het systeem schoot succesvol een Gradraket neer en ontdekte  raketten die vanuit Gaza op Israel werden afgeschoten. Het systeem beantwoordde donderdagmorgen de vijandige raket door deze in tweeën te splijten.

Iron Dome werd ontworpen om raketlanceringen te ontdekken en binnen seconden te beantwoorden door een raket af te vuren. Deze raket onderschept de vijandige raket en vernietigt deze als gevolg. Minster Ehud Barak van Defensie is zeer tevreden met de testresultaten. "Het ontwikkelen van deze defensiesysteem is een nationale prioriteit," legt hij uit. De ambtenaren van Defensie hopen dat de Iron Dome Zuid Israel en de rest van het land voor de raketaanvallen te beschermen. Wapendeskundigen hopen weer op hun beurt dat het systeem bescherming zal bieden tegen kortafstand raketten, omdat deze veel moeilijker uit te schakelen zijn dan lange afstandraketten. Korteafstandsraketten zijn namelijk kleiner van stuk. 

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.