16 Tisjri 5782 | 22 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
PA plant een sovereiniteitsparade voor een Arabische 'Dag van Jeruzalem'”
Publicatiedatum: vrijdag 20 maart 2009 Auteur: Redactie | 1.672 keer gelezen
Jom Jeroesjalajiem, Jeruzalem [Al-Quds], Heilige Plaatsen, Redactie, Tempelberg [Berg Moriah], Palestijnse Autoriteit [PA], rellen, Oslo Akkoorden, Islamitische Beweging »
"Al Koeds - de Hoofdstad van de Arabische Cultuur 2009
Volgens de Palestijnse pers Maan News, heeft de PA deze dag gepland om de soevereiniteit als Arabische hoofdstad uit te roepen. PA heeft Jeruzalem namelijk als "Al Koeds - de Hoofdstad van de Arabische Cultuur 2009" gelabeld.


De viering zal zaterdag rond 17.00 plaatselijke tijd aanvangen. Het opzichtigste van alles zal volgens Maan een vlucht van een zweefvliegtuig - in de kleuren van de PA - over de Oude Stad  zijn.

De viering omvat ook televisieprogramma's waarin de Arabieren het recht over Jeruzalem zullen claimen en ook zal hun aanklacht over de veiligheidsbarrière - dat gebouwd wordt tussen enkele Arabische buurten en het overige van de stad - openlijk sterk afgekeurd worden. Enkele andere steden zullen deze dag ook als feestdag erkennen:  Bethlehem, Ramallah, Libanese stad van Mar Elias en Nazareth.

In navolging van de berichtgeving van Maan zal de Israëlische beveiliging op scherp staan, met  name met het oog op de Arabische activisten die met dat vliegtuigje over Jeruzalem in de kleuren van PA gaan vliegen. Het hoofd van het  Land of Israel Legal Forum Nachi Eyal merkte op dat de soevereiniteit van Israël binnen de grenzen van de Staat van Israël een wettelijke plicht is die ook deze activisten geacht dient te worden.

Demonstraties
Gewapend en met de door de minister van internationale veiligheid Avi Dichter ondertekende machtiging, gingen honderden Israëlische politie de straat op om eventuele akelige gebeurtenissen vanuit de PA te voorkomen. Twintig Palestijnen werden aangehouden. Officieel verbiedt de wet Palestijnse activiteiten op het Israelische grondgebied. Deze wet werd nota bene door de PA zelf onder de Oslo accoorden ondertekend.

Deze onderstaande culturele evenementen, vanuit Bethlechem aangemoedigd door Mahmoud Abbas, worden als politieke provocatie op de soevereiniteit van de Israelische Staat gezien. Een gebeurtenis in Nazareth, deel van het zelfde Palestijnse programma, werd geannuleerd waarna het officieel werd verboden.

Moslimleider gearresteerd in Jeruzalem
Moslimleider sjeik Raed Salah, hoofd van de Islamitische beweging "Inner Palestine" is vandaag met zijn lijfwacht gearresteerd, meldt Arutz Sheva vanavond. Zij hadden na aanleiding van de Palestijnse versie van Jom Jeroesjalajiem van afgelopen zaterdagavond een illegale bijeenkomst in Jeruzalem georganiseerd. Daar werden zij door de politie verwijderd, maar zij vielen de agenten aan.
De Islamitisch Bewegingen is nu razend en noemden de arrestatie van Salah "onaanvaardbaar" en beschuldigden Israël van het "Verjoodsen van Jeruzalem".

Salah is al eens eerder gearresteerd voor vermeende aansporing van aanslagen, evenals voor de financiering dat naar verluidt naar activiteiten van Hamas ging. Hij heeft hiervoor een tijd in de gevangenis gezeten. Ook is hij tijdelijk uit Jeruzalem verbannen omdat hij middels een ruiende toespraak een serie rellen ontketende toen moslimleiders Israël ervan beschuldigden dat Israel de Al Aksa moskee op de Tempel Berg zou trachten te vernietigen.

Klik HIER voor de echte Jom Jeroesjalajiem.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.