15 Tisjri 5782 | 21 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
PEACE? 44 cent voor de vrede. Of voor de boycot
Publicatiedatum: woensdag 25 maart 2009 Auteur: De Redactie | 2.176 keer gelezen
Antisemitisme binnenland, Boycot »

Stop de verkoop in Europa van producten uit de Israëlische nederzettingen. Onder die leus voert PEACE actie. Tegenstanders hebben een probaat tegenwicht bedacht: stuur PEACE een envelop. Naar het antwoordnummer 11653, 1000 RA Amsterdam. Dat kost 44 cent aan Peace en als je alle 100 enveloppen in een pak hiermee adresseert dus 44 euro.

PEACE heeft geadverteerd en via huis-aan-huis folders de boodschap uitgedragen om geen producten meer te kopen waarvan het niet zeker is dat deze niet van de Westbank komen.

Een boycot van Israëlische producten zou volgens deze organisatie de vrede in het Midden Oosten stimuleren.
Tegenstanders van de actie zien er een vorm van anti-Israëlhaat in
In een circulerende email schrijven zij: "als burger heb ik wel een ludieke tip om ze op enorme kosten te jagen. Ze maken gebruik van een antwoordnummer. En, dat kost PEACE per ontvangen kaart 44 cent.
Welnu: Het is niet verboden om ze zoveel mogelijk post te sturen als mogelijk.
Ga daarom naar de HEMA, koop een pak met 100 enveloppen voor 1 Euro. Stuur deze allemaal stuk voor stuk, ongefrankeerd naar:

PEACE
Antwoordnummer 11653
1000 RA Amsterdam

En dat kost ze dan per 100 enveloppen 44 Euro (die ze eerder aan donaties van iemand anders hebben ontvangen en tegen Israël / Joden zouden gebruiken)"

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.