21 Chesjwan 5782 | 27 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Terroristische moordaanslag op twee jongetjes (13 en 7)
Publicatiedatum: donderdag 02 april 2009 Auteur: Redactie | 1.836 keer gelezen
Terrorisme, Redactie, (zelfmoord) aanslagen, Kinderslachtoffers »

Vanochtend werd in de Joodse orthodoxe gemeenschap Bat Ayin, ten zuiden van Jeruzalem, twee orthodoxe jongens aangevallen waarvan een de aanslag niet overleefde. Het andere jongetje (7), Yair Gamliel, werd met de medische helikopter naar het Hadassah Ein Kerem ziekhuis in Jeruzalem gebracht waar hij aan zijn verwondingen, waaronder een schedelbreuk, verzorgd werd. Hij kwam geheel bij bewustzijn in het ziekenhuis aan.

Magen David Adom medewerkers die naar het plek des onheils snelden zeiden dat ondanks wanhopige pogingen, de ziel van de 13 jarige Shlomo Nativ tussen hun vingers weggelipte, kort nadat de terrorist hem met een bijl vermoordde.

Dit alles meldde Arutz Sheva vanmiddag. Het zou om een Arabische Palestijn gaan, die geen banden met de gemeenschap had. Hij was na zijn daad in staat te ontsnappen. Dit ondanks de inspanningen van de bewoners om hem op te pakken. MDA en veiligheidsdiensten riepen de inwoners op om in hun huizen te blijven en belemmerde de in- en uitgangen van de gemeenschap terwijl het  IDF naar de terrorist zocht. De weg werd na ongeveer twee uur voor verkeer weer vrijgegeven.

Het overleden slachtoffertje is de zoon van de oprichters van deze gemeenschap. Mensen zijn diep geshockt. Regionale Raadshoofd Shaul Goldstein dringt Minister-president Bibi Netanyahu erop aan om meer IDF-controle in de omgeving beschikbaar te stellen, nadat de aanwezigheid van het IDF gereduceerd was. Ook riep hij de regering van Netanyahu op om op deze gebeurtenis passend te reageren.

De Binyamin en Shomron Ontwikkelingsraad brachten een verklaring vanmiddag in de namiddag uit dat de Minister van Defensie Ehud Barak door "lakse beleid en verwijderen van controleposten" voor deze gebeurtenis verantwoordelijk wordt gesteld. "De Minister-president en Minister van Defensie moeten begrijpen dat het dwaze veiligheidsbeleid van Barak de Israëlische veiligheid in geding komt, enkel om de linkse partijen te behagen," zei de raad. "Barak speelt met het leven van Joodse burgers en wij eisen dat de Minister-president hier een einde aan brengt".

Twee jaar geleden werd een andere inwoner van Bat Ayin, Erez Levanon, door Arabische terroristen vermoord, die hem in een hinderlaag aanvielen. Vrienden en buren van de van 42 jarige echtgenoot en vader van drie kinderen werd vermist nadat hij op 25 februari 2007 niet is thuisgekomen. Zijn bebloede lichaam werd ten slotte s'avonds laat door zijn buren en vrienden aan de kant van een onverharde weg, slechts enkele honderden meters van zijn huis in de Judese Heuvels gevonden.

De 7 jarige Yail Gamliel die deze aanslag overleefde, is het zoontje van Ofer Gamliel. Hij zit momenteel in zijn 7ste jaar van zijn 15jarige gevangenisstraf. In handboeien en onder politietoezicht mocht hij zijn zoontje zien. Hij zit voor het samenzweren van een bomaanslag op een Arabische school. Naar zijn zeggen zou het slechts om een schrikbom gegaan zijn en zou nooit van plan geweest zijn om een echte bom te gebruiken.

Wanneer je voor Yail wilt dawnen: de naam van zijn moeder is Michal.

Shlomo Nativ is vanmiddag om 17.00 begraven.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.