25 Aw 5781 | 03 augustus 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Onderzoek oorlogsmisdaden Gaza begonnen
Publicatiedatum: maandag 01 juni 2009 Auteur: De Redactie | 1.109 keer gelezen
Operation Cast Lead, Verenigde Naties, Valse beschuldigingen VN/EU/NGO's »

(Novum/AP) - Een team van de Verenigde Naties is maandag in Gaza begonnen met onderzoek naar beschuldigingen van oorlogsmisdaden, die zouden zijn begaan tijdens de drieweekse oorlog van eind vorig en begin dit jaar.

Het team kwam de Gazastrook maandagochtend vanuit Egypte binnen. Israël wilde aan het onderzoek geen medewerking verlenen. Het onderzoek zou te eenzijdig zijn en gebaseerd op vooringenomenheid tegen het Israëlische leger.

De onderzoeksleider is Richard Goldstone, voormalig hoofdaanklager van het Joegoslavië- en Rwandatribunaal. Goldstone, een joodse rechter uit Zuid-Afrika met Israëlische banden, zegt dat hij beide kanten van het verhaal wil onderzoeken. Hij wil een week onderzoek doen in Gaza en dan in augustus zijn bevindingen presenteren. Hij zegt zich te zullen richten op wat er precies is gebeurd in de Gaza-oorlog en ook te willen onderzoeken of de Hamas-leiders die in Gaza de dienst uitmaken zich schuldig hebben gemaakt aan oorlogsmisdaden.
Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.