21 Chesjwan 5782 | 27 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Obama vergeleek het lijden van de Palestijnen met de Sjoa'
Publicatiedatum: vrijdag 12 juni 2009 Auteur: Redactie | 1.747 keer gelezen
Redactie, Verenigde Staten, Sjoa (Holocaust) »

Obama vergeleek ook het lijden van deze Joden in Buchenwald met Palestijnen

President Barack Obama verwierp tijdens zijn bezoek aan het Kamp Buchenwald in Duitsland - de vrijdag na de speech in Caïro - nadrukkelijk de ontkenning van de Holocaust. Ondertussen vergeleek hij een dag daarvoor in Caïro het Joodse lijden onder Nazi Duitsland met de benarde toestand van de Palestijnse Arabieren. “Ook is het onbetwistbaar dat de Palestijnse mensen - Moslims en Christenen – die in hun geboorteland worden achtervolgd, hebben geleden”. 


Nobelprijswinnaar en zelf overlevende van de verschikkingen van Buchenwald Elie Wiesel (foto links) begeleidde de Amerikaanse president tijdens zijn bezoek aan Buchenwald. Zijn reactie op Obama's vergelijking was duidelijk. Hij vertelde de president dat hij, ooggetuige van zijn eigen vaders dood in Buchenwald, wist wat lijden tijdens de Sjoa' inhield. Hij waarschuwde de president dat de wereld niets van de Sjoa' heeft geleerd. Obama haalde de druk van de ketel door te melden dat hij oog heeft voor het Joodse lijden en liet aan de Moslimwereld doorschemeren dat het wijdverspreide ontkenning van de Holocaust moet stoppen.  

Obama werd vervolgens door de omstreden uitspraak wereldwijd bekritiseerd door de situatie van de Arabieren van de PA te vergelijken met de vernietiging van de 6.000.000 Europese Joden. “Obama maakte een stuitende parallel tussen de vernietiging van het Europees Jodendom en het lijden die de Arabieren van Israël zelf op zich namen toen zij de oorlog met Israël verklaarden,” was de reactie van Ichud Leumi (National Union) MK Aryeh Eldad een dag voordat Obama Buchenwald bezocht. “Als Obama niet het verschil tussen deze situaties begrijpt, misschien zal hij het beter begrijpen wanneer hij het concentratiekamp Buchenwald bezoekt. En als hij het dan nog niet begrijpt, dan zal de Islam nogmaals hem er nogmaals aan herinneren, precies zoals zijn voorganger op 9/11 dit deed”.  

De president van de Zionistische Organisatie van Amerika, Morton Klein, was als eerste die een harde veroordeling op de vergelijking van Obama gaf: "Dit was hoofdzakelijk een sterk bevooroordeelde toespraak die vijandig is naar Israël. Dit wordt gesteund door de valse claim van de Palestijnen en Arabieren op Israël. Het is een onbeschaamde onnauwkeurigheid". “
De opmerkingen van de president in deze toespraak zou wel eens heel goed het begin van een verzaking in de strategische bondgenootschap tussen Amerika en Israël beteken," voegde hij daar aan toe.

Arutz Sheva meldde dat tongen fluisterden dat Obama Buchenwald bezocht heeft in de hoop om de situatie weer een beetje in balans te krijgen, nu zijn speech in Caïro bij vele Joden wereldwijd en Joodse Israëliërs in de verkeerde keelgat is geschoten.  

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.