21 Chesjwan 5782 | 27 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Netanyahu: Blijf sterk [en meer nieuws]!
Publicatiedatum: zondag 14 juni 2009 Auteur: Redactie | 1.591 keer gelezen
Libanon en Chizballah, Iran, Burgerschild, Europese Unie, Verenigde Staten, Ashkelon, Raketaanvallen, Binyamin Netanyahu, 'Nederzettingen', rellen »
Vanmorgen vroeg zagen wij dat Jeruzalem al in opperste van paraatheid was voor de komende speech van Premier Netanyahu die vanavond gegeven zal worden als reactie op de speech van Obama in Caïro. Diplomaten reden in hun grote zwarte Cryslers onder politiebewaking dwars door de Oude Stad, waar voor enkele uren beperkte toegang voor autoverkeer mogelijk was. Dit is een voorbode hoe de politieke geschiedenis van Israel vanaf vanavond haar verdere beloop zal hebben.

Tijdens wekelijkse Kabinetsvergadering op de zondagochtend, hielden dozijnen verdedigers spandoeken voor het Kantoor van de Eerste Minister. Hun spandoeken bevatten leuzen als " Wij houden van Israël, "Wees sterk, Netanyahu" en "Israël zal niet instorten".

Denk aan Obama!
Itamar Ben-Gvir, die al jaren actie voert en werkt als parlementaire assistent van MK Rabbi Dr. Michael Ben-Ari, zei vanmorgen: "Wij hopen wanneer Netanyahu spreekt, dat hij er aan denkt dat Obama een pro-Arabische president is die geen enkel belang heeft in Israels belangen".

Beide kanten
Minister van Binnenlandse Zaken - Eli Yishai - zei vanochtend vlak voor de kabinetsvergadering: "Netanyahu zal de vitale belangen van Israël niet loslaten, noch zal hij het tot een confrontatie met Obama laten leiden". Tien dagen geleden zei Obama in Cairo nog dat "Amerika het continueren van "legitieme" nederzettingen nog langer zal tolereren".

Natanyahu zal toegeven
Vannacht is de de buitenpost "Obama" door de grenspolitiemacht neer gehaald. Zij kwamen rond 3.00 am aan en haalde heel snel de boel neer. Baruch Marzel uit Chevron - hoofd van de Jewish Movement - gaf bitter toe dat deze nachtelijke vernietiging van deze Joodse buitenpost "een prelude is aan de instorting van Netanyahu aan de Amerikanen" is. "Netanyahu moet zich herinneren dat hij door de burgers van Israël is gekozen en dat hij niet is aangesteld door Barack Obama".

Minister van Defensie Elhud Barak verwacht dat "de speech erg voorzichtig en vaag zal zijn. Men moet geen hoge verwachtingen koesteren".

Eldad dreigt
Oppositie MK Aryeh Eldad van de Nationale Unie zegt dat zijn partij er aan zal werken om Netanyahu omver te werpen indien hij na jarenlange positie tegen de Palestijnse staat toch akkoord gaat.

Brief van een van de meest vooraanstaande rabbijnen van Israel
Ondertussen heeft de vooraanstaande Rabbijn Twi Tau een brief  aan de Premier geschreven, die Arutz Sheva volledig heeft gepubliceerd.
"Geëerde Eerste Minister van Israël, de verantwoordelijkheid van de generaties rusten in dit uur op uw schouders. Er zijn historische moment waarvan iemands succes exact afhangt van de mate van zijn correlatie tussen de lange en eeuwige lijnen met Degene Die "alle generaties vanaf het begin proclameert". (Jesjajahoe 41,4)," schreef hij onder andere.
Rabbi Tau, 73, was een groot student van de heilige Rabbi Tzvi Yehuda Malloot, en leidt nu Yeshivat Har HaMor in Jeruzalem. Rabbi Tau wordt als de hoogste geestelijke autoriteit in duizenden van huizen en instellingen in heel Israël beschouwd.

Verder in het nieuws
Debka Files en Arutz Sheva meldden dat terroristen wederom met raketten op Ashkelon hebben geschoten, dat IDF patrouille vlak bij Gaza is aangevallen, dat de EU na de verkiezingen in Libanon Chizballa "Onderdeel van de Libenese Maatschappij" noemt.

Ook wordt er melding gemaakt dat Ahmadinejad met ruime meerderheid tot 2013 aanblijft als de president van Iran. Ondertussen zijn er na de omstreden uitslagen [men vermoedt dat er sprake is van fraude in plaats van een overwinning met 63% van de stemmen] rellen met de aanhangers van de belangrijkste oppositiekandidaat uitgebroken waar tot nu toe ruim 100 hervormers door de Ianese oproerpolitie werden opgepakt. De Iranese hoogleraar Sociale cohesie, burgerschap en multiculturaliteit aan de Universiteit van Leiden - Afshin-Ellian - spreekt over een regime die een staatgreep heeft gepleegd.

Tot slot hebben terroristen van Chamas zich bij 500 vrouwen in de Noord Westbank verscholen.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.