27 Kislew 5782 | 01 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
EU: toespraak van Netanyahu niet constructief
Publicatiedatum: maandag 15 juni 2009 Auteur: Redactie | 1.562 keer gelezen
Yesha - Westbank, Veiligheidsmuur en Checkpoints, Redactie, Europese Unie, Binyamin Netanyahu, Tweestatenoplossing, Lieberman »

EU: Yesha en Gaza een Arabische staat maken zonder checkpoints

De Europese Unie heeft op de toespraak van Premier Netanyahu - die gisteravond heeft plaats gevonden - lauw gereageerd. Dat meldt Arutz Sheva op haar website.
Netanyahu's toespraak wordt “niet constructief” genoemd, waardoor de banden tussen de EU en Israel door de toespraak niet versterkt zal worden.

De Luxemburgse Minister van Buitenlandse Zaken - Jean Asselborn- had iets meer initiatief van de kant van Israel willen zien, wilt Israël de banden met de EU willen aantrekken.

De Franse Minister van Buitenlandse Zaken – Bernard Kouchner – prees de voornemen van Israël om de nederzettingen in Judea en Samaria niet verder uit te breiden, maar bekritiseerde daarnaast dat Netanyahu geen woord over de Israëlische aanwezigheid in Judea en Samaria heeft gerept. De Italiaanse Minister van Buitenlandse Zaken – France Frattini – heeft zijn zorg over Netanyahu's opmerkingen over Jeruzalem geuit. Netanyahu blijft Jeruzalem als de hoofdstad van Israël te zien, wat de PA leiders erg kwaad heeft gemaakt, omdat zij Oost Jeruzalem als hun toekomstige hoofdstad op willen eisen.

Vanavond zullen de EU-ministers en de Israëlische Minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman een bijeenkomst hebben.

De EU heeft begin de jaar de plannen voor ontwikkeling van financiële en politieke banden met Israël in de ijskast gestopt. De ministers van de EU hebben Israël opgedragen om van Judea, Samaria en Gaza eerst een Arabische Staat te maken. PA heeft deze verkoeling tussen EU en Israël toegejuicht en hebben inmiddels de EU opgeroepen om Israël te dwingen alle ontwikkelingen in de Joodse steden in Judea en Sameria te staken en de checkpoints op te heffen.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.