27 Kislew 5782 | 01 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Checkpoint gebruikt als ontsnapping voor gewelddadige thuissituatie
Publicatiedatum: zondag 05 juli 2009 Auteur: Redactie | 1.259 keer gelezen
IDF, Yesha - Westbank, Veiligheidsmuur en Checkpoints, Redactie, (zelfmoord) aanslagen »
Huwara Checkpoint

Afgelopen vrijdagmorgen heeft een vrouw van de PA met een speelgoedpistool bij de IDF Checkpoint Huwara  staan  zwaaien, dit meldde Arutz Sheva net voor het aanbreken van de Sjabbat.

De vrouw reageerde niet op de herhaaldelijke aanwijzing van het IDF om het speelgoedpistool, dat op dat moment voor het IDF als een potentieel wapen werd geïnterpreteerd, neer te leggen. Na een waarschuwingschot in de lucht en nog een verbale waarschuwing, werd de vrouw door het IDF neergeschoten. Haar verwondingen waren niet levensbedreigend.

Achteraf bleek dat de achttien jarige vrouw met opzet door het IDF opgepakt en zo nodig doodgeschoten wilde worden om zo aan haar  gewelddadige familie te kunnen ontsnappen. De vrouw werd in een Israëlische ziekenhuis aan haar verwondingen behandeld.

Eerder deze week heeft het IDF aangekondigd Palestijnen die Huwara  checkpoint ten zuiden van Shechem - een van de grootste controleposten van Judea en Samaria die door duizenden Arabieren per dag gepasseerd wordt - te voet passeren, niet meer een beveiligingscontrole te hoeven ondergaan. Dit geldt overigens niet voor Arabieren die de checkpint met een auto passeren.

 

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.