11 Chesjwan 5782 | 17 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Obama wendt zich tot de paus
Publicatiedatum: dinsdag 07 juli 2009 Auteur: Redactie | 1.227 keer gelezen
Bevriezingen Nederzettingen, Yesha - Westbank, Redactie, De paus, RKK, Tweestatenoplossing, 'Nederzettingen' »

President Barack Obama wendt tot de paus om zijn visioen van een nieuwe Arabische staat in Judea en Samaria en oostelijk Jeruzalem te stichten te steunen. De president vertelde dit een week voor een geplande meeting met de paus in Italië aan de Katholieke Italiaanse kranten Avvenire, schreef Arutz Sheva afgelopen weekend.

"Het [Midden-Oosten] is een onderwerp dat al mijn aandacht heeft wanneer ik de de paus spreek. Ik denk dat hij mijn kijk op deze situatie zal delen".

Obama houdt zijn hakken in het zand en staat er op dat Israel stopt met het bouwen van Joodse nederzettingen in Judea en Samaria. Daarnaast dringt hij Israel er op aan zich 'terug te trekken tot de grenzen voor 1967'. Verder is Obama van mening dat de rol van de VS voor de beide partijen als een spiegel moet werken, waarmee de partijen zien wat de gevolgen van hun eigen acties zijn. "Enerzijds is het niet slechts de fout van Israël ," voegt Obama aan zijn verklaringen toevoegde toe en wees erop dat de Arabische wereld moet begrijpen dat  "de Joodse Staat net als alle andere landen beveiliging nodig heeft ". Zijn gebruik van de term "Joodse staat" in plaats van "Israël" kan een understatement naar de Eerste Minister van Israel, Binyamin Netanyahu,  zijn die volgens Obama de PA op dezelfde wijze zou moeten erkennen.  

Nochtans, zal Obama tegen de stugge oppositie van Arabieren - om concessies met Israël te maken - aan lopen.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.