16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Rabbianaat in verlegenheid gebracht door valse bekeerlingen
Publicatiedatum: vrijdag 10 juli 2009 Auteur: Redactie | 1.676 keer gelezen
Gioer, Redactie, Maatschappij, Charediem, Missionaire acties »

Sefardische Opperrabbijn van Israel de Risjon Letsion Rabbijn Shlomo Amar was geschockt

Het Opperrabbinaat in Israel heeft onlangs een lijst ontvangen van meer dan 60 onlangs tot Jodendom bekeerlingen die toch in Jezus zijn blijven geloven. Daarnaast zijn deze mensen actief als zendelingen onder de Joden. Dit meldde Arutz Sheva deze week. De lijst van deze bekeerlingen bevatten hun namen, hun ID nummers en hun adressen.

Deze groep bekeerlingen waren voor hun toetreding ook al als zendeling actief, maar bleven deze activiteiten tijdens hun gioer (periode van toetreding) en na hun definitieve toetreding onder de Joden handhaven.

Rabbi Shalom Dov Lifshitz, voorzitter en oprichter van de anti-zendeling en anti-assimilatie organisatie ´Yad L'Achim´  had een ontmoeting met Sefardische Opperrabbijn van Israel de Risjon Letsion Rabbijn Shlomo Amar en liet hem de lijst zien. Rabbi Amar was erg geshockt dat het Opperrabbinaat deze bekeerlingen heeft geautoriseerd. Direct werd er een oplossing gevonden. Rabbi  Lifshitz stelde aan Rabbi Amar voor een lijst van 17 vragen samen te stellen en deze aan de toekomstige bekeerlingen voor te leggen. Men veronderstelt dat de zendelingen niet glashard zullen liegen of dat de specifieke vragen hen zal ontmaskeren, waardoor de zendelingen opgemerkt zullen worden en van de bekeerlingenlijst verwijderd zullen worden.
De bijeenkomst van de twee rabbijnen werd voor de verwachte Alijah (immigratie naar Israel) van vele Bnej Menasje - onder wie een significant aantal van zending wordt verdacht - gehouden. Deze 17 vragen zullen ook aan hen gesteld worden. Hopelijk leidt dit tot het scheiden van kaf van koren.

De `geriem´ (bekeerlingen) werden onlangs nog als volwaardige leden van religieuze gemeenschappen geaccepteerd en hun kinderen waren op de cheideriem (religieuze scholen) toegelaten.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.