17 Chesjwan 5782 | 23 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Herzitting voor de moord op Halimi
Publicatiedatum: maandag 13 juli 2009 Auteur: Redactie | 1.133 keer gelezen
Redactie, Antisemitisme buitenland, Frankrijk »

De veertien veroordeelden die in 2006 Franse Jood Ilan Halimi op een brute wijze hebben vermoord, krijgen herzitting verwachten, waardoor hogere gevangenisstraffen verwacht kunnen worden. Het beroep dat door Minister van Justistie werd aangetekend, wordt door sommige Franse juristen als een politieke zet beschouwd.

Een rechtbank had twee mensen veroordeeld voor respectievelijk 15 en 18 jaar voor het kidnappen en het folteren Halimi. De eisen van de Openbare Aanklagers waren 12 respectievelijk 20 jaar. Diverse leden van de bende die verantwoordelijk waren voor de moord op Halimi kregen slechts zes maanden gevangenisstraf.  De Franse Joden demonstreerden vandaag tegen dit oordeel en eisten een nieuw onderzoek.  De rechtszaak was voor journalisten ontoegankelijk, omdat enkele gedaagden nog maar minderjarig waren.

De bende die zichzelf "De Barbaren" noemde, hebben drie weken lang Halimi gefolterd en ondanks zijn familie graag op hun eis voor losgeld in wilden gaan, bleven zij hem vasthouden en folteren. Uiteindelijk zette zij hem levend in brand en lieten hem buiten verlaten en alleen in brand achter. Halimi werd door voorbijgangers ontdekt, maar stierf aan zijn kritische verwondingen op de weg naar het ziekenhuis. Dokters zagen dat Halimi was neergestoken en herhaaldelijk in brand werd gestoken. Hij miste een oor en een teen. 80%  van Hamili's lichaam is door deze misdadigers verbrand.

Een rechtbank erkende dat de moord een antisemitistisch motief had.  De moord werd door Youssouf Fofane georganiseerd, die tijdens zijn pogingen Islamitische quotes uitschreeuwde. Fofane heeft levenslang gekregen en zal de eerste 22 jaar geen vervroegde vrijlating kunnen verwachten.

Ilan Halimi is slechts 23 jaar geworden...

HIER de berichtgeving.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.