16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Handen af van Jeruzalem!
Publicatiedatum: woensdag 22 juli 2009 Auteur: Lea Reedijk-Sprenger | 1.503 keer gelezen
Bevriezingen Nederzettingen, Jeruzalem [Al-Quds], Verenigde Staten, Binyamin Netanyahu, 'Nederzettingen', Verislamitiseren van Joodse heiligdommen, Lea Reedijk-Sprenger »
Eerste Minister Binyamin Netanyahu heeft afgelopen zondag duidelijke taal gesproken, richting de Verenigde Staten die Israel onder druk zetten om Joden te verbieden in bepaalde delen van de hoofdstad te bouwen, omdat de Palestijnse autoriteiten deze geclaimd hebben.

Israëls soevereiniteit "staat niet ter discussie" aldus Netanyahu. "En Joden is toegestaan om in ieder deel van de hoofdstad te bouwen, net als Arabieren dit is toegestaan". Netanyahu impliceerde tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering dat de verzoeken van de V.S. racistisch zijn. "Stelt u zich voor wat er zou gebeuren als het Joden verboden zou zijn om in bepaalde delen van London, New York, Parijs of Rome te wonen of te bouwen. Er zou een internationale rel ontstaan. Des te meer kunnen we deze situatie niet tolereren in Jeruzalem".

Dit weekend riep het Ministerie van Buitenlandse zaken de Israëlische Ambassadeur Michael Oren op het matje en eiste dat Israel de constructie van Joodse huizen in de wijk 'Seikh Jarrah' zou staken. Deze woningen worden gebouwd bij het eeuwenoude graf van Shimon HaTzaddik (Simon de Rechtvaardige). Het stuk land waar de woningen gebouwd moeten worden is al meer dan twintig jaar eigendom van de Joodse activist Dr. Irving Moskowitz.
Ambassadeur Oren heeft laten weten dat Israel niet akkoord gaat met het stopzetten van de bouw.
 
De Verenigde Staten, samen met het grootste deel van de wereld heeft tot dus ver altijd geweigerd om Israëls soevereiniteit over Jeruzalem te erkennen. De Amerikaanse Ambassade is daarom gevestigd in Tel Aviv en niet Jeruzalem. Amerikaanse burgers, geboren in Jeruzalem, mogen in hun paspoort niet Israel als geboorteland invullen op hun Amerikaanse documenten.

Terwijl Israëlische leiders Jeruzalem als onverdeelde hoofdstad van Israel claimen, leren Israëlische Moslim leiders aan hun kinderen dat Jeruzalem rechtmatig Arabisch en Islamitisch is. Op zaterdag bracht de Islamitische beweging duizenden Israëlische Moslimkinderen naar de Al Aksa moskee op de Tempelberg, waar ze naar toespraken luisterden, waarin aan de Tempelberg en Jeruzalem als 'bezet gebied' gerefereerd werd.
"We moeten de bezettende machten van de moskee en geheel Jeruzalem verwijderen" sprak Sheikh Khamel Khatib, een ouderling in de Islamitische Beweging.
De kinderen brachten geld mee dat ze een half jaar lang verzameld hadden, om zo de Islamitische Beweging te steunen. De donaties kwamen neer op grofweg zo'n 3 miljoen shekel (omgerekend in euro's is dat  €544.056,41) die aldus de leiders gebuikt zullen worden voor de Al Aksa moskee en diverse islamitische instituten. 
 
250 rabbijnen ondertekenen een brief aan president Obama: "Handen af van jerusalem!"
Leiders van het 'Pikuach Nefesh' rabbinaal comité zijn daarom begonnen met het verzamelen van handtekeningen van Rabbijnen in Israël. Ze willen een gezamenlijke brief schrijven naar president Obama. In de brief stellen de rabbijnen dat Obama moet ophouden zich te bemoeien met de bouw van Joodse woningen in Jeruzalem en dat de Verenigde Staten moeten ophouden met druk uit te oefenen op Israel.
Refererend aan de aankomende 'negen dagen' met als hoogtepunt Tisha B'Av, zeggen de rabbijnen tegen Obama dat "gedurende deze dagen, wanneer het Joodse volk rouwt om de verwoesting van Jeruzalem en stil staat bij de schandelijke herinnering aan haar vernietigers, zijn we er zeker van dat U, meneer Barack Obama, niet ook op die lijst met namen wilt komen, van hen die hun hand opgeheven hebben om Jeruzalem en haar inwoners te treffen".

De rabbijnen laten verder duidelijk blijken dat hen tijdens het bezoek van Obama aan het Midden Oosten is opgevallen dat hij een buitengewoon grote kennis heeft over de Koran. "Iemand die zoals U, zeer bekend is met de Koran, weet uiteraard dat de stad Jeruzalem in de hele Koran niet een keer genoemd wordt" schrijven ze. "De Arabische en Moslimwereld heeft Jeruzalem nooit tot de hare gerekend" gaat de brief verder.

"Aan de andere kant, de naties van de hele wereld weten al duizenden jaren lang dat de Joden slechts naar één plek bidden - de Heilige Stad Jeruzalem".
Verder voegden de rabbijnen toe dat zelfs wanneer je de heiligheid en enorme belangrijkheid van de hoofdstad voor het Joodse volk, opzij zou zetten er geen enkele politieke logica zit achter concessies doen aan de Palestijnse autoriteiten.
"Sinds Israel begonnen is met onderhandelingen, terugtrekkingen en concessies aan de Palestijnen, is de hele wereld getuige van de rechtvaardigheid van de Joodse wet, de Halacha. Deze bepaalt dat iedere vorm van concessies, een nieuwe ronde van bloedvergieten zal doen beginnen en wantrouwen en gevaar zullen alleen maar erger worden".

De rabbinale brief eindigt met een duidelijk verzoek: "Als U, meneer Obama de wens hebt om enige kans op vrede en rust in het Midden Oosten te verkrijgen, dan handen af van Jeruzalem. Nu Meteen!"

Tweehonderdvijftig rabbijnen hebben de brief reeds ondertekend en men probeert om praktisch iedere rabbijn in Israel te laten ondertekenen, voordat de brief naar Washington wordt verstuurd.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.