11 Chesjwan 5782 | 17 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Palestijnse krakers mogen niet uit Joodse huizen verwijderd worden, Joodse eigenaren wel
Publicatiedatum: dinsdag 04 augustus 2009 Auteur: Redactie | 1.538 keer gelezen
Bevriezingen Nederzettingen, Jeruzalem [Al-Quds], Europese Unie, 'Nederzettingen' »

Sheikh Jarrah in Jeruzalem

Europese Unie is boos op Israël, meldde RTLnieuws vanochtend zowel op hun webiste als in hun nieuwsbulletin op de televisie. De uitzetting van een aantal Palestijnse families in Oost Jeruzalem wordt door de Europese Unie met sterke bewoordingen veroordeeld.

De Europese Unie spreekt over een 'zorgwekkende trend'. Volgens de berichtgeving zouden 53 Palestijnen ter freure van Joodse ‘kolonisten' nu dakloos zijn en noemen deze uitzetting illegaal. Dit zou in strijd zijn met de internationale verdragen. Het Haagse Internationale Gerechtshof heeft namelijk bepaald dat Joodse nederzettingen in bezet Palestijns gebied illegaal zijn, naar het schijnt dat de internationale gemeenschap Oost-Jeruzalem een "door Joden bezet gebied" mag noemen.

Andere zijde van het verhaal
De praktische kant van dit verhaal dient vertelt te worden, daar RTLnieuws hiervoor wars schijnt te zijn.

Het verhaal gaat over dat het hier om eigendomsrecht gaat. De verblijfplaats waar de 53 Palestijnen zich bevonden, is van Joodse eigenaars. Deze groep Palestijnen hadden de woningen gekraakt en deze krakers werden eenvoudigweg uit een gekraakt pand gezet. Het onroerendgoed werd aan de rechtmatige eigenaars geretourneerd en de woningen werden vervolgens leeg opgeleverd. Helaas wordt dit op Europees hoog niveau bestempeld als overtreding van internationale verdragen, en de eigenaren mogen dus zonder reden gewoon ‘kolonisten' genoemd worden.

Verder zwijgt de EU, zoals vaker, in alle toonaarden over de onlangs gedwongen uitzettingen van Joden uit hun huis in Sheikh Jarrah  in Jeruzalem. Dit meldde Arutz Sheva nog geen maand geleden. Arabieren vernielden het Joodse huis in Sheikh Jarrah nadat de politie Joden in de eerste instantie had gedwongen deze huizen te verlaten. De Palestijnse persbureau ‘Maan' meldde vorige maand dat Fatahleiders toen hebben voorkomen dat Joden het huis weer zouden betreden.

Aryeh King, wiens ‘Israel Land Fund' sterk betrokken is in de Joodse aanwezigheid in Oost Jeruzalem, vertelt.
"Zij (de Joodse medewerkers van een aannemer) zouden bij een familie intrekken om daar reparaties te kunnen doen. De Arabieren riepen vervolgens de politie. Deze hebben toen besloten de Joodse aannemer eruit te zetten, zonder maar naar documenten te vragen of vragen te stellen over de klacht van de Arabieren. De Joden werden door de politie wel  verteld dat zij de volgende dag naar het gebouw zouden kunnen terugkeren. Toen zij terugkwamen, ontdekte dan dat het vernield was. De deuren waren afgebroken en de muren waren vernield ".

Aryeh King wist te vertellen dat de het huis al een decennium onder Joodse eigenschap valt. Maan berichtte verder dat de rechtbank in september het eigendomschap aan een verhoor zal onderwerpen, maar King claimt dat deze berichtgeving niet op waarheid is berust. Voorts beklaagt King over het feit dat de Joden geen compensatie voor de vernielingen kunnen verwachten en dat de politie deze vernielingen niet als antisemitisme wilde registreren. Hij zei dat hij de Minister van Interne Veiligheid hierover opheldering zal vragen. Politiewoordvoerder Mickey Rosenfeld zei dat hij zich niet bewust van politieactiviteiten in dat gebied was, maar hij zal nagaan wie bij dit incident betrokken is geweest.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.