16 Tisjri 5782 | 22 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Aanvallen, antiterreuracties en valse beschuldigingen in de richting van de Joden van Hevron
Publicatiedatum: dinsdag 11 augustus 2009 Auteur: Lea Reedijk-Sprenger | 1.334 keer gelezen
IDF, Mythen, Wapensmokkel, Chevron, (zelfmoord) aanslagen, rellen, Lea Reedijk-Sprenger »
IDF troepen hebben enkele succesvolle nachtelijke antiterreuracties uitgevoerd. Op maandag kregen de IDF-ers te maken met enkele aanvallen op Joodse doelen. Beweringen van de media, dat Joden zich schuldig zouden hebben gemaakt aan gewelddadig vandalisme tegen Arabieren in Hebron blijken vals te zijn, weet men mede dankzij verklaringen van Arabieren in Hebron.

Tijdens de nachtelijke actie van maandag op dinsdag hebben IDF-troepen enkele personen opgepakt die tot de palestijnse autoriteiten behoren en die van terroristische handelingen verdacht worden. Bij een reeks invallen in Kalhiyah, Ramalla en Hebron, werden acht verdachten gearresteerd en overgedragen aan de ‘Israel Security Agency', voor ondervraging.

Op maandagnacht openden Palestijnse terroristen vanuit Gaza het vuur op IDF-soldaten die veiligheid moesten bieden voor onderhoudswerkzaamheden aan hekken die de uiterste grens met gaza vormen. De schietpartij vond plaats vlakbij de Karni grensovergang. Er vielen geen gewonden en ook was er geen schade. De Israëlische troepen schoten terug in de richting van de aanval, maar ze konden niet met zekerheid zeggen of ze de schutters geraakt hebben.

In een vergelijkbaar incident, eerder die dag hebben terroristen in het noordelijke deel van Gaza een mortiergranaat afgeschoten op werkers die onderhoud pleegden aan veiligheidshekken vlakbij de Kissufum grensovergang. Geen gewonden of schade werd bij dit incident gemeld.

Het was het eerste incident van deze aard sinds de Israëlische luchtmacht een tunnel bombardeerde waar wapens doorheen gesmokkeld werden in het zuiden van Gaza. Die luchtaanval was een reactie op de twee mortiergranaten die door terroristen vanuit Gaza werden afgeschoten richting de Erez grensovergang.

Elders werd een Israëlisch voertuig beschadigd doordat Arabieren er stenen naar gooiden. Deze aanval, gericht op Joodse automobilisten, vond plaats vlakbij Joodse gemeenschap in Samaria, Sha'arei Tikva. Er werden geen gewonden gemeld maar IDF troepen werden ter plaatse geroepen om de verdachten van de vernielingen te zoeken.

Arabieren weerleggen valse beschuldigingen tegen de Joden van Hebron
Enkele (Hebreeuws gesproken) Israëlische media berichtten op maandag dat vernielzuchtige Joden door Hebron waren getrokken en huizen en auto's beschadigd hadden. De verslaggeving vertelde uitgebreid over de botsingen tussen Joden en Arabieren in de oude stad. Arabische nieuwszenders, inclusief die van de palestijnse autoriteiten, meldden de Israëlische kranten als hun enige bron van informatie over de veronderstelde voorvallen.
Op maandagavond echter, meldden de politiedepartementen van Judea en Samaria dat er geen enkel bewijs gevonden was dat de voornoemde beschuldigen kon onderbouwen.

Plaatselijke politie en IDF militairen hebben de Abu Sneineh buurt doorzocht waar het vandalisme zou hebben plaatsgevonden en hebben locale Arabieren ondervraagd. De Arabieren weerlegden de beweringen van de media over Joodse rellen en vertelden de autoriteiten dat er niets was gebeurd. De politie en het leger hebben ook geen sporen kunnen vinden van geweld tegen Arabische eigendommen in het gebied.

 

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.