16 Tisjri 5782 | 22 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Tweede Generatie Terrorist in vuurgevecht omgekomen.
Publicatiedatum: woensdag 02 september 2009 Auteur: Redactie | 1.262 keer gelezen
Fatach, Redactie, Mediabedrog en Geschiedvervalsing, Al-Aqsa Martelarenbrigade, (zelfmoord) aanslagen, Intifada »

Telegraaf kopte dit nieuwsbericht met de volgende woorden erin: "Een 14 jarige Palestijn is doodgeschoten. Hij zou ‘molotovcocktails' gooien. Volgens Paestijnen hebben militairen hem laten doodbloeden. De soldaten beweren hem juist eerste hulp te hebben geboden."

Wat is er gebeurd.

Een zoon van een vooraanstaande leider van de terroristische organisatie Al Aqsa Brigade (Fatah) is gisteren tijdens een aanval vlakbij Beit El in Samaria om het leven gekomen. Twee andere raakten gewond, geen een Israëli is geraakt. Dit meldt Arutz Sheva. De grenspolitie ontdekte het met molotovcocktails gooiende trio vlakbij de David-wijk van Beit El - ten noorden van Jeruzalem. De politie opende het vuur en doodde een van de drie jonge terroristen en de twee andere ontvluchtten de politie, maar raakten volgens de Media East Media Center (IMEMC) door de kogels aan armen en benen gewond.

De Tweede Generatie Terroristen omvatten duizenden jongeren die na de Eerste Intifada - laat jaren tachtig en negentig vorige eeuw - zijn geboren. De jonge terroristen hebben op de PA scholen een afkeer tegen Israël aangeleerd, met het idee dat Israël onder de Arabische overheersing zou moeten vallen.

De Palestijnse Autoriteit identificeerde de omgekomen puber als de zeventienjarige Mohammed Naif. Zijn vader Riday Naif was als vooraanstaande leider van de Al Aqsa Brigade aan het begin van de Oslo Oorlog - ook wel bekend als de Tweede Intifada - negen jaar geleden omgekomen. Een legerhelikopter van het IDF heeft de jongen naar het Medisch Centrum de Hadassah Ein Karem in Jeruzalem gebracht, waar hij aan zijn gewonden is omgekomen.

Ondanks de media het niet dagelijks breed uitmeet, blijven de bewoners van Beit El dagelijks onder constante druk en aanvallen van hun - met stenen en molotovcocktails gooiende - Arabische buren staan. Zelfs geweeraanvallen op de woningen zijn geen vreemd straatbeeld in de David-wijk. Alleen wanneer er persoonlijke bezittingen ernstig - of mensen - geraakt worden, dan wordt er in de media een melding van een gebeurtenis gedaan.

Een andere escalatie heeft op de snelweg tussen Kfar Saba en Ginot/Karnei Shomron en Kedumim (West Samaria) vorige plaatsgevonden. Daar werd een Joodse man in een auto (de Joodse en Palestijnse kentekens verschillen) door vier molotovcocktails bekogeld. Kort daarna werd hij door terroristen met stenen bekogeld. Hierdoor werd hij geraakt. De auto van zijn vrouw werd tot twee maal toe ternauwernood niet geraakt.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.