27 Aw 5781 | 05 augustus 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
President Peres noemt het rapport een aanfluiting van de geschiedenis
Publicatiedatum: donderdag 17 september 2009 Auteur: Redactie | 1.382 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, IDF, Redactie, Operation Cast Lead, Verenigde Naties, Raketaanvallen, Valse beschuldigingen VN/EU/NGO's »

Amper vier dagen na zijn verblijf in het ziekenhuis, nadat hij zondag tijdens een spreekbeurt in Tel Aviv was ingestort,  is President Shimon Peres weer terug en aan het werk.  President Peres heeft een vernietigende verklaring over het rapport afgegeven en noemde het gistermiddag "een aanfluiting van de geschiedenis" en dat zij "geen onderscheid kunnen maken  tussen de agressor en een staat dat zijn recht op zelfverdediging uitoefent ".  

"Oorlog zelf is een misdaad", zei de President, "maar de agressor is de crimineel. Er was geen ander alternatief dan zelfverdediging".

"De terreur organisatie Chamas heeft de oorlog geopend en andere gruwelijke misdaden begaan. Jarenlang heeft Chamas aanvallen tegen de kinderen van Israël uitgevoerd door  middel van zelfmoordaanslagen in stadscentra, het  verwonden en doden van burgers. Ze vuurden meer dan 12.000 raketten en mortiergranaten op steden en dorpen af met een duidelijk doel onschuldige burgers te vermoorden. Het rapport legitimeert terroristische activiteiten, het uitoefening van moord en dood. Het rapport negeert de plicht en het recht van zelfverdediging, die ieder soevereine staat bezit, zoals deze is vastgelegd in het VN-Handvest," voegde hij er aan toe.

"Israël heeft al haar troepen en iedere inwoner in 2005 uit Gaza terug getrokken", merkte hij op, "waaronder mensen die decennia hebben geleefd. Israël opende de grensovergangen en steunde ook actief het wederopbouw van de regio. De Israëlische aanwezigheid in de Gazastrook werd beëindigd, maar nadat Israel Gaza had heringedeeld, kwam een moorddadige en illegale terreur groep hevig in opstand tegen de legitieme Fatah-leiderschap. Met geweld is deze omver geworpen. Chamas-agenten vermoorden Fatah leiders, soms werden ze hen op klaarlichte dag van de daken af gegooid".

"Terwijl Hamas bleef vuren, koos Israel keer op keer om van de diplomatieke kanalen gebruik te maken, waaronder een beroep doen op de VN;  om te proberen de raketaanvallen te beëindigen. Die pogingen werden ineffectief, zoals herschikking van de IDF en wederom beëindiging van haar aanwezigheid in de regio.  Chamas reageerde met onophoudelijke raketaanvallen,  met als doel kinderen, vrouwen en onschuldige burgers te vermoorden. In plaats van het opbouwen van Gaza en de zorg voor het welzijn van haar burgers, bouwde Chamas tunnels om Israel aan te kunnen vallen. Dit doen zij met behulp van kinderen en onschuldige Palestijnen, bij wie de terroristen zichzelf en hun munitie verbergen. Chamas terroristen bouwde raket launchpads en opslagplaatsen in de buurt van scholen, in moskeeën en kleuterscholen. Ze hebben booby-traps in stedelijke buurten geplaatst en gebruiken Palestijnse kinderen als menselijk schild om de terroristen zelf en oorlogstuig te verbergen, " gaat Peres door.

"De staat Israël werd gedwongen om zichzelf te verdedigen. Het heeft gehandeld uit plicht om haar burgers te beschermen. Israël wordt voor haar acties tegen Chizballah bekritiseerd. Chizballah valt ons vanuit Libanon en Chamas vanuit Gaza aan. Israel wordt bekritiseerd  voor de bouw van de veiligheid barrière in Judea en Samaria om zelfmoordaanslagen in het land te voorkomen. Deze kritiek stopt niet de raketaanvallen in zowel het Zuiden als het Noorden, noch heeft zij de terroristen tegen kunnen houden zichzelf in de centra van onze steden op te blazen," vervolgd hij. "Zij die de vrede nastreven hebben het recht aan hun kant. Zij die oorlog toejuichen zijn criminelen ".

Met een ongebruikelijk schaduw van bitterheid, besluit President Peres:  "Leden van de commissie zouden nooit een dergelijk rapport hebben opgesteld wanneer hun kinderen in Sderot zouden verblijven en dagelijks onder het terreur van raketaanvallen zouden moeten leven".

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.