15 Aw 5781 | 24 juli 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Netanyahu spreekt op de VN conference een historische speech
Publicatiedatum: zondag 27 september 2009 Auteur: ilonia | 1.319 keer gelezen
Iran, IDF, Verenigde Naties, Ilonia, Sjoa (Holocaust), Binyamin Netanyahu, Valse beschuldigingen VN/EU/NGO's »

Afgelopen donderdag sprak Netanyahu een historische speech op de VN conference dat meldt Arutz Sheva vorige week. In zijn speech haalde Netanyahu uit naar de Iranese President Mahmoud Ahmadinejad en naar het VN rapport op Gaza.

In zijn speech begon Netanyahu over de Iranese president Ahmadinejad vanwege zijn ontkenning van de Holocaust. "Heeft u geen schaamte en fatsoen", vroeg hij zich af. Netanyahu besprak verder dat Iran in het wereldwijde terrorisme zit en dat de terroristen de menselijkheid wil terug brengen naar de Middeleeuwen. "De strijd van Iran stelt de beschaving tegenover wreedheid..... Geschiedenis kan worden teruggedraaid als primitieve fanatisme dodelijke wapens in handen krijgen" vertelde hij de afgevaardigden.

Verder verdedigde Netanyahu het recht op zelfverdediging en zei dat tijdens de WOII Duitsland Engelse steden bombardeerde en later als reactie de geallieerde de Duitse steden bombardeerde met als gevolg honderdduizenden doden. Hierdoor zou vandaag de dag de British minister-president Winston Churchill en de Amerikaanse president Franklin Roosevelt door de VN veroordeeld worden als oorlogsmisdadigers.

In 2005 trok Israel zich uit Gaza terug en de Israëli's stemde toe en geloofde dat met deze terug trekking internationale steun zouden krijgen in de strijd tegen het terrorisme in Gaza. Door het Goldstone rapport maakt de VN de kans voor vergelijkbare concessies in de toekomst kleiner. Daarbij vroeg Netanyhu wie met Israel is en wie met de terroristen zijn. Hij wil dit weten als Israel weer wordt gevraagd om meer risico's te nemen voor vrede en erop kan vertrouwen dat Israel zichzelf kan verdedigen in de toekomst.

Aan het einde van zijn speech zei Netanyahu voor een twee staten voor twee volken te zijn, maar dat de PA effectief gedemilitariseerd moet worden, want we willen geen andere Gaza, zuid Libanon of Iranese terroristische bases... wij willen vrede.

Lof
Netanyahu kreeg veel lof na zijn speech van zowel in Israel als daarbuiten, behalve van Hamas. Buitenlandse minster Avigdor Lieberman die ook aanwezig was tijdens de speech, zei "Het was een zeer overtuigende speech voor een volle zaal en de belangstelling was groot".  Defensie minister Ehud Barak die er ook was, was vol lof en zei: "In het betoog van minister president werd het bewustzijn van de wereld benadrukt. Hij weet hoe je dat moet doen".

President Shimon Peres en veel ministers belde direct na afloop van de speech Netanyahu op om hem te feliciteren met zijn toespraak. Het duurde 40 minuten voordat Netanyahu het gebouw kon verlaten, omdat veel mensen hem feliciteerde met zijn speech. De Israëlische Ambassadeur Michael Oren noemde de speech "succesvol en historisch".

Ook was er kritiek op de toespraak van Netanyahu. Een woordvoeder van Hamas bekritischerde de speech en noemde het "oneerlijke logica" en zei dat Netanyahu probeerde mensen in dienst te nemen voor de "zionistische- terroristische agenda".
De Palestijnse Autoriteit liep tijdens de toespraak van Netanyahu weg toen het hij sprak over dat Israel niet reageerde toen er vanuit Gaza duizenden raketten door Hamas waren afgevuurd op Israel.

Ten slotte was er ook kritiek van de Mattot Arim organisatie die juist geen risico's meer wil nemen, omdat het al duizend Israëlische doden heeft gekost. Netanyahu's regering moet een dergelijke zinloze benadering niet weer herhalen.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.