16 Tisjri 5782 | 22 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Jom Kippoer in Israel: aanvallen in Gaza, Jeroesjalajiem en Chevron
Publicatiedatum: woensdag 30 september 2009 Auteur: Redactie | 1.533 keer gelezen
Terrorisme, Gaza, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Chevron, (zelfmoord) aanslagen, rellen »
Terroristen uit Gaza hebben tijdens Jom Kippoer drie raketten op Zuid Israel geschoten. Dit meldt Arutz Sheva. Een raket kwam in Gaza zelf terecht, terwijl twee anderen kwamen in een open gebied van Israel terecht. Er was geen sprake van gewonden of materiële schade.

Maandagnacht heeft het IAF een raketlanceersysteemgeraakt. Piloten meldden dat het apparaat geladen was en klaar stond om in gebruik genomen te worden. Het is niet bekent of er in de strijd slachtoffers zijn gevallen.

Gaza
In het centrum van Gaza vuurden terroristen een anti-tank raket naar een IDF patrouille vlakbij de Veiligheidsmuur in Gaza. Patrouille heeft teruggeschoten. Arabieren uit Gaza vertelden dat twee mensen hierdoor licht gewond zijn geraakt. De DFLP (democratic Front of Liberation of Palestine) hebben de aanval opgeëist.

Er hebben tevens verschillende incidenten in het centrum van Gaza plaats gevonden waarin terroristen het vuur op IDF-troepen hebben geopend. Geen van de militairen zijn gewond geraakt.

Jeruzalem
Ook Jeruzalem kwam onder vuur te liggen. In Isawiya, Noord Jeruzalem, hebben Arabische relschoppers ambtenaren van de grenspolitie aangevallen. 20 vuurbommen en dozijnen raketten zijn in de omgeving afgevuurd. Relschoppers uit Isawiya hebben ook bomen in brand gestoken. Brandweermannen slaagden erin het vuur onder controle te krijgen. Zes ambtenaren van de grenspolitie raakten licht gewond en een moest in het ziekenhuis opgenomen worden. Ondertussen deed de politie er alles aan om de te voorkomen dat de relschoppers de Joodse buurt van Giva Tzarfatit zouden bereiken. Bewoners hoorden explosies en geschreeuw uit de richting van Isawiya komen.

In de buurt van Mei Shloach, net buiten de Oude Stad, gooiden Arabieren vuurbommen naar Joodse woonhuizen. Een bom slaagde er niet in om vlam te vatten, de andere veroorzaakte brand. Er is geen melding gemaakt van gewonden.

Rond de Kotel heerste al vanaf een dag voor Jom Kippoer en tijdens Jom Kippoer een flinke spanning. Arabische relschoppers op de Tempelberg waren hiervoor verantwoordelijk. 150 moslims probeerden namelijk een groep niet-Islamistische toeristen, die de Tempelberg als onderdeel van hun rondreis wilden betreden, aan te vallen. 22 politiemensen en 17 relschoppers raakten tijdens gevechten gewond. 11 verdachten werden gearresteerd. Dit incident heeft een woede onder de Moslimgemeenschap veroorzaakt, waardoor politie zondag en maandag op opperste staat van paraatheid.

Vuurbommen en stenen werden door de Arabieren als wapens ingezet.

Na al deze rellen rond Jom Kippoer heeft de politie van Jeruzalem besloten de komende dagen in de opperste van paraatheid te blijven. Dit na de golf van arrestaties van Arabieren uit de Arabische wijk. Daaronder waren ook minderjarigen bij betrokken. De politie meldde dat de komende dagen meer arrestaties zullen plaatsvinden.

Chevron
Een vrouw raakte licht gewond, doordat Arabieren stenen naar haar gooiden. Ze wandelde van Kiryat Arba naar Maarat Hamachpela van de Aartsvaders in Chevron. ter plekke werd zij aan haar wonden geholpen.
Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.