15 Aw 5781 | 24 juli 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Netanyahu: Goldstone maakt de VN niet relevant
Publicatiedatum: zondag 04 oktober 2009 Auteur: Redactie | 1.310 keer gelezen
IDF, Redactie, Operation Cast Lead, Binyamin Netanyahu, IDF: meest humane leger, Valse beschuldigingen VN/EU/NGO's »
Arutz Sheva meldde vorige week dat de Israëlische Minister President Benyamin Netanyahu afgelopen woensdag een reactie op het onderzoek van de VN heeft gegeven. Dit als voortzetting van Israëls volle confrontatie op het beruchte rapport die de gepensioneerde Zuid Afrikaanse Joodse rechter voor de VN heeft geschreven. In dat rapport wordt Israël voor diverse oorlogsmisdaden tijdens Operation Cast Lead van afgelopen december verantwoordelijk gehouden. De bijdrage van Chamas wordt geminimaliseerd.

"De VN Conferentie in Geneve zal een ramp voor zowel vrede als strijd tegen terrorisme zijn. De basisprincipe van het legitieme recht van een democratisch land om zich tegen terrorisme te wapenen, wordt door een onderdeel van het VN verbrijzeld en dat is een vreselijke klap voor de organisatie," zegt de Minister President tijdens een bijeenkomst van ambassadeurs van de Asia-Pacific Regio. Hij verwees naar de conferentie van de VN-Raad voor de mensenrechten, waar Goldstone zijn laatste verslag over de werking Cast Lead presenteerde.

Ook Minister van Defensie Ehud Barak reageerde afgelopen woensdag. Hij maakte direct van de gelegenheid gebruik om het bericht die de Hebreeuwstalige dagblad Yediot Acharonot over hem heeft geschreven. Daarin wordt gezegd dat de Minister van Defensie heeft gesuggereerd dat Israël een onderzoekscommissie heeft vastgesteld die een onderzoek instelt naar de beweringen van de Goldstone. De Ministerie van Defensie verklaarde dat zijn Ministerie alle vertrouwen in het onderzoek van het IDF heeft gesteld. Het IDF is zoals altijd zelf bezig met een onderzoek naar de uitvoering van een operatie. Maar de Minister verzet zich tegen ieder extern onderzoek.

Baraks Ministerie noemde Goldstones onderzoek verder "vals, tendentieus en manipulatief", waardoor het een valse overeenkomst maakt tussen bloeddorstige terroristen en hun slachtoffers, die gebruik maken van het recht van zelfverdediging.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.