25 Aw 5781 | 03 augustus 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Burgermeester van Sderot tegen Goldstone: U zweeg acht jaar.
Publicatiedatum: zondag 04 oktober 2009 Auteur: ilonia | 1.380 keer gelezen
Terrorisme, Ilonia, Sderot, Raketaanvallen, Valse beschuldigingen VN/EU/NGO's »
David Buskila, de burgermeester van Sderot heeft dit weekend een persoonlijke brief gestuurd naar het hoofd van de VN comité Richard Goldstone. In de brief protesteert Buskila tegen het zwijgen van de VN en Goldstone in de jaren die vooraf gingen aan de Gaza operatie.

 "De wereld, de VN en Goldstone had acht jaar de tijd om te protesteren tegen de raket aanvallen op Sderot en andere steden in het zuiden van Israel", zegt Buskila." In plaats daarvan zei men niks, terwijl Hamas regelmatig bleef aanvallen. De wereld zweeg en u ook. U zweeg over onze doodde kinderen, u zweeg over elke van 8,000 Qassam raketten die op onze stad neer kwam. Uw zwijgen was angstaanjagend en herinnert aan het verleden", vervolgt Buskila.

Buskila herhaalt dat de jongste slachtoffers van de jarenlange aanvallen op Sderot zijn: de driejarige Afik Ohayon, de tweejarige Dorit Enso en de vierjarige Yuval Ababa. "Het bloed van deze kinderen die hun leven werden afgesneden roept uit de aarde", verteld hij aan Goldstone. "Er is geen verzoening en vergeving voor het bloed van een klein kind die in hun korte leven nog geen haat en oorlog kent".

Buskila verteld aan Goldstone dat hij zich ook bekommerd om de kinderen van Gaza. "Het doet me pijn en bedroeft voor elke Palestijnse kind dat omkomt. Het lijden van de Palestijnse bevolking doet me pijn", zegt Buskila.

 "Maar", zegt hij, "Israel is niet verantwoordelijk voor de pijn van bevolking van Gaza. Laat ons de feiten negeren- het lijden van Sderot en en haar kinderen en evens het lijden van de bevolking van Gaza. Het lijden komt voor rekening van Hamas leiders en de leiders van de fundametalist Islam. Deze maken oorlogmisdaden tot hun levenswerk en hun normen en waarden zijn niet die van de Westen".

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.