25 Aw 5781 | 03 augustus 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Chamas: Goldstone heeft ons nergens van beschuldigd
Publicatiedatum: zondag 25 oktober 2009 Auteur: Sacha | 1.229 keer gelezen
Chamas, Valse beschuldigingen VN/EU/NGO's »

Terwijl de senior Chamas-terrorist Moussa Abu Marzuk (zie afb.) aan de pan-Arabische Al-netwerk Arabiyya vertelde dat Chamas niet onder kritiek van Goldstone kwam, beweerde hij dat Goldstone niets meer dan zijn bezorgdheid over de behandeling van de politieke tegenstanders van Chamas heeft geuit. Hij zou de terroristische beweging absoluut niet van oorlogsmisdaden hebben beschuldigd. Laat staan het verband trekken tussen Chamas en het afvuren van raketten op Israëlische burgers; aldus Marzuk. Dit meldt Arutz Sheva net voor afgelopen Sjabbes.

Het gewraakte Goldstone rapport stelde dat het [slechts] de mening van "de Missie" is dat "mortieren en raketten ongecontroleerd resp. oncontroleerbaar  [afgevuurd op Israël - red. Arutz Sheva.] werken. Dit geeft het plegen van een ongenuanceerde aanval op de burgerbevolking van het zuiden van Israël aan, een oorlogsmisdaad, en kan tot misdaden tegen de menselijkheid gerekend worden".  

Echter, het rapport beschuldigt Chamas er niet van dat zij raketten zouden lanceren, maar uitte eerder haar zorg dat Chamas er in heeft gefaald om de aanvallen door "gewapende groepen" in Gaza te voorkomen. Marzuk zegt hierop dat Chamas daarom een onderzoek zal instellen of er sprake zou zijn van eventuele oorlogsmisdaden ten aanzien van de rivaliserende Fatah-beweging.

De aanvallen die Chamas tegen Israëlische burgers uitgevoerd, zullen niet in het onderzoek worden opgenomen.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.