25 Kislew 5782 | 28 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Barak: Geen comité om de Goldstonerapport te onderzoeken; Goldstone wilt een een debat met de regering van Obama aangaan.
Publicatiedatum: dinsdag 27 oktober 2009 Auteur: Redactie | 1.413 keer gelezen
IDF, Operation Cast Lead, Valse beschuldigingen VN/EU/NGO's »

Ehud Barak en Barack Obama

De Israëlische Minister van Defensie Ehud Barak was gisteren meer dan duidelijk dat er geen comité vanuit Israel georganiseerd wordt die de gewraakte Goldstonerapport zal onderzoeken. Dit meldt Arutz Sheva onlangs."Wij hebben militairen op een missie gezonden en zij verdienen onze volledige steun," benadrukte hij. In verband met andere vormen van onderzoek, verklaarde de Minister van Defensie dat het IDF "onderzoek heeft gedaan en blijft onderzoeken. Het IDF onderzoekt haar eigen activiteiten meer dan enig leger op aarde. Israël zal niet alleen weigeren om haar soldaten naar aanleiding van het rapport te berechten, maar zal het voortouw nemen in het veranderen van de internationale aanpak voor de oorlog tegen het terrorisme," kondigde Minister Barak aan. "We zullen de internationale dialoog over het onderwerp van de wetten met betrekking tot de oorlog aangaan, dit met als doel de  doeltreffende contraterreur maatregelen in dichtbevolkte gebieden te wijzigen," zei hij.

Ondertussen heeft Richard Goldstone President Barack Obama vorige week donderdag van partijdigheid beschuldigd. Obama's regering heeft hun zorg rond het rapport geuit en noemde het rapport gebrekkig en vol vooroordelen naar Israël. "Ik heb geen woord van Obama's regering gehoord wat deze gebreken in het rapport zouden zijn. Ik wil daar namelijk graag op reageren", verklaarde Goldstone uitdagend naar de pan-Arabische Al Jazeera News Network.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.