16 Tisjri 5782 | 22 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Fatach-terroristen willen niet terug naar Gaza
Publicatiedatum: zondag 01 november 2009 Auteur: Redactie | 1.226 keer gelezen
Fatach, Chamas, Terrorisme, Gaza, Redactie »

Honderden terroristen van Fatach hebben de laatste twee jaar in Judea en Shomron (Judea en Samaria) verscholen, nadat zij voor Chamas en hun greep naar de macht in Gaza (2007) op de vlucht zijn geslagen. De PA heeft nu een officieel verzoek bij Israel neergelegd met de vraag of de PA-leden in Judea en Shomron mogen blijven wonen.  Dit meldt Arutz Sheva net voor Sjabbat.

De grofweg 400 terroristen die uit Gaza zijn gevlucht zijn niet in staat zich vrij in Judea en Shomron te bewegen, omdat zij bij checkpoints  geheid gedwongen zullen terug te keren naar Gaza, waar zij naar hun eigen zeggen met wraakacties bestookt zullen worden.  Volgens een bron binnen PA heeft Israel het verzoek nog niet geweigerd, maar verwacht van iedere PA-lid dat zij individueel een verzoek bij Israel neerlegt. Israel is over het algemeen uiterst voorzichtig om Gaza-bewoners naar Judea en Shomron te laten verhuizen, omdat Israel zich bezorgt maakt over het feit dat terroristen op die manier de gelegenheid krijgen van plaats naar plaats terroristische cellen op te kunnen zetten om zo aanvallen naar Joden in Israel te kunnen beramen.

Tientallen Fatach-terroristen zijn tijdens de strijd met Chamas in 2007 omgekomen en honderden raakten gewond. Er zijn meldingen van intermitterende strijd tussen Fatach en Chamas in Gaza, Jehoeda en Shomron de afgelopen twee jaar gemeld, waar honderden gedood en gewond raakten.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.