16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Sanhedrin tegen VN: Door Goldstone rapport zal u veroordeeld worden.
Publicatiedatum: zaterdag 07 november 2009 Auteur: Ilonia | 1.602 keer gelezen
Halacha, Ilonia, Valse beschuldigingen VN/EU/NGO's, Sanhedrin »
Het Sanhedrin heeft de Algemene Vergadering van de VN gewaarschuwd om geen vergadering te houden over het anti-Israëlische rapport Goldstone op woensdag 4 november. Dit melde Arutz Sheva afgelopen maandag.

In een brief naar de VN secretaris-generaal Ban Ki-Moon en de VN lidstaten waarschuwt het Sanhedrin om verder te gaan met "vijandige, misleidde en schadelijke" Goldstone rapport. Het Sanhedrin wijst erop dat er wereldwijd rampzalige gebeurtenissen zullen plaats vinden door het Goldstone rapport die beschreven worden in Joel 4.

De Goldstone commissie vindt dat Israel zich heeft schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden tijdens de operatie Cast Lead in Gaza eerder dit jaar. Vele in Israel zijn van mening dat de commissie opzettelijk Israëlische gevecht tegen de terroristen die de hele wereld bedreigt met "oorlogsmisdaden".

Het Sanhedrin is een initiatief van de laatste jaren om opnieuw een traditioneel hoge Joods rechtbank op te richten.

De brief herinnert de VN eraan dat twee weken geleden in Genève door de Veiligheidsraad het Goldstone rapport werd goedgekeurd, "hebben wij u een kopie van de brief gestuurd die is afgegeven door de Sanhedrin rechtbank met een dringend verzoek om niet met de VN organisaties te overleggen over dit onderwerp."

Het Sanhedrin heeft vervolgens aan de VN uitgelegd wat voor autoriteit deze instantie heeft: "het internationale rechtbank van de Sanhedrin werkt door het vermogen van de Bijbel, de enige Heilige schrift waarvan essentie werd overhandigd aan de mensheid bij de berg Sinai (De Thora) en van de profeten verzonden naar alle landen van de wereld en universeel door hen in eerbied zijn behouden. Op grond van deze gedelegeerde autoriteit, doorgegeven naar beneden van de ene generatie aan de volgende vanaf het tijdstip van Mozes onze leraar, profeet van alle profeten. Op grond van de opeenvolging van autoriteit van de joodse traditie, riepen wij u op dat u mogelijk niet zal falen en de wereld in rampspoed zal storten. "

In de brief staat dat het Goldstone rapport een "aanval is op Israel en dus een aanval is op het Joodse volk. Dit omdat er verder stilzwijgend wordt gestimuleerd dat Iran en diegenen die verder gaat met het ontwikkelen van massa vernietigingswapens, terwijl de rest van de wereld er bij zit en ernaar kijkt. Wij zijn ervan overtuigd dat de verdere behandeling van dit verslag, dat alle morele basis, ontbreekt die landen van de wereld, en van alle mensheid, naar het oordeel dat zal plaats vinden in Jeruzalem in de vallei van Jehoshafat, zoals staat in de profeet en de Thora van Israël"

In Joel 4 staat:
"Ik zal alle volken bijeenbrengen en wegvoeren naar de vallei van Josafat; om daar een oordeel over hen te vellen die voor Mijn volk en voor Mijn erfenis, onder vreemde volken verstrooid, ze hebben mijn land verdeeld... En de kinderen van Juda en de kinderen van Jeruzalem heeft u verkocht aan de kinderen van Jevanim, om hen te distantiëren van hun grens. En zie Ik haal hen terug van de plaats waarheen jullie hen verkocht hebben en ik zal in plaats daarvan vergelding op jullie neerkomen. Ik verkoop jullie zonen en dochters in de handen van de kinderen van Juda...Maak dit bekent aan de natiën: Bereid je voor op de strijd, laat je helden aantreden... Smeed je ploegijzers maar om tot zwaarden en je snoeimessen tot speren... verzamel en kom, alle naties rondom-zij zullen zich verzamelen; G'd zal u machtige mannen breken...want hun kwaad is groot. En G'd zal brullen uit Sion, en van Jeruzalem. Hij zal zijn stem door zijn stem de hemel en aarde doen beven en G'd is een toevlucht voor zijn volk en een burcht voor de kinderen van Israel. En je zult weten dat Ik de Heer jullie G'd ben, woon in Sion, Mijn Heilige berg en Jeruzalem zal heilig zijn en de vreemdelingen zal er niet langer meer erdoor passeren... En Egypte zal verlaten worden en Edom zal een woestijn van wildernis worden, vanwege het geweld tegen de kinderen van Juda, vanwege het onschuldige bloed dat is vergoten in hun land. Maar Juda zal voor altijd bestaan en Jeruzalem door alle generaties."

Het Sanhedrin wijst erop dat in plaats van de eenzijdige verslag, "dient u vast te stellen dat een onderzoekscommissie met goed vinden van het Joodse volk en de regering van Israël, om te onderzoeken naar de achtergrond van het uitbreken van de operatie Cast Lead en de bijdrage van de VN naar de uitbreken van de oorlog samen met andere factoren... Het is mogelijk uw gezegende initiatief op uzelf en uw organisatie de oorspronkelijke geest dat de basis vormde te accepteren: om vrede in de wereld tot stand te brengen zoals de Koning van de heelal ons opdraagt."

Het Sanhedrin concludeert door te adviseren dat een vers van de profeet Jesaja- "laat ze hun zwaarden om smeden tot ploegenscharen en hun speren omsmeden tot snoeischaren en zij zullen niet meer leren wat oorlog is."- Dit staat op het VN muur in gegraveerd "en zal zich nooit realizeren dat door het Goldstone rapport en het traditionele beleid van de VN met betrekking tot de staat Israël. [In plaats daarvan] U bent welkom als u tot actie wil overgaan en zal [daar integen] de mensheid met verlangen u inspanningen [ zoals hierboven beschreven]. U hebt de macht om te helpen een bijdrage te leveren aan het voorkomen van oorlogen."

De brief was getekend door door rabbijn Dov Stein secretaris van de Sanhedrin en rabbijn prof. Hillel Weiss, woordvoerder.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.