15 Aw 5781 | 24 juli 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Minister Lieberman in Nederland: “Wat hebben de Arabieren eigenlijk voor de Palestijnen betekend?” Minister Lieberman in Nederland
Publicatiedatum: woensdag 11 november 2009 Auteur: De Redactie | 1.392 keer gelezen
Nederland tav Israel en Joden in NL, Valse beschuldigingen VN/EU/NGO's, Lieberman »
Vandaag brengt de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman een bezoek aan Nederland.

Avigdor Lieberman heeft een ontmoeting gehad met minister Maxime Verhagen en zal later op de dag een bezoek brengen aan de Tweede Kamer, waar hij wordt ontvangt door kamervoorzitter Gerdi Verbeet. Hiernaast heeft hij een ontmoeting gehad met leden van een aantal Joodse organisaties en met Christenen voor Israël, de grootste pro-Israël organisatie van Nederland.

Geert Wilders heeft laten weten dat hij minister Lieberman vandaag persoonlijk zal ontmoeten. 'De banden tussen zijn partij en de mijne kunnen wel wat steviger. Daar gaan we over praten, en ook over buitenlandse politiek', aldus Geert Wilders, die zelf als tiener twee jaar in Israël heeft gewoond.

Minder blij met het bezoek van Lieberman zijn de linkse partijen SP, Groenlinks en PvdA. Woordvoerder PvdA-fractie Buitenlandse Zaken Martijn van Dam heeft verklaard dat Lieberman een rechts-extremistische racist is en lid is geweest van een Joodse terroristische organisatie.

Martijn van Dam staat bekend om zijn uitgesproken opvattingen tegen Israël en zijn coulante houding naar de  militante Palestijns-Islamitische terreurbeweging Hamas.

Ondertussen vraagt de Israëlische Minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman zich openlijk af wat de bijdrage van de Arabische Staten aan de verbetering van de levens van Palestijnsen en hun relatie met Israëliërs is geweest. Dit meldde Y-News gisteravond.

Afgelopen maandag heeft de Israëlische Minister Europa nog voor de radicalisering binnen de Islam gewaarschuwd en meldde daarbij dat de Arabische Staten "het minst hebben bij gedragen om het leven van de Palestijnen te verbeteren. Maar ook het normaliseren van hun relatie tussen hen en de Israëliërs is minder dan de rest van de wereld".  De twee ministers spraken over het vernieuwen van de onderhandelingen tussen Israel en de Palestijnen. Minister Lieberman zei dat Israel er klaar voor is om direct met de Palestijnen in gesprek te gaan, "maar in het licht van hun huidige positie, is de VS de enige die hen aan die onderhandelingstafel zou kunnen krijgen", voegt hij er aan toe.

Internationale strijd tegen terrorisme
Gisteren ontmoette de Israëlische Minister de Deense Minister van Justitie Minister Brian Mikkelsen. De twee bewindslieden bespraken met name de oorlog tegen de wereldwijde terrorisme bespreken. Minister Lieberman zei dat een universele samenwerking noodzakelijk is en zei dat Israel graag hun ervaringen met de Deense autoriteiten wilt delen.

Met betrekking tot de Goldstone rapport, suggereerde Minister Lieberman dat het noodzakelijk is dat de "regels van het internationale wetgeving op gebied van oorlogen tussen landen en reguliere legers onderzocht moeten worden. We moeten bekijken hoe de internationale wetgeving aan de huidige wereldsituatie aangepast kan worden, waarin democratische landen worden gedwongen te leven met terroristische organisaties die vrouwen en kinderen als menselijke schilden en ziekenhuizen en scholen als schuilplaatsen misbruiken, zoals in het geval met Chamas in Gaza en andere terroristische organisaties elders op de wereld".

Gisteren is Minister Lieberman uit Kopenhagen vertrokken om Den Haag te bezoeken, van waaruit hij zijn Europese Tour zal hervatten. Donderdag zal de Minister weer naar Israel terugkeren.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.