11 Chesjwan 5782 | 17 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Likoed-activist: “Obama regime is antisemitisch”; eerste stappen van een Israëlische capitulatie?
Publicatiedatum: zondag 29 november 2009 Auteur: Redactie | 1.358 keer gelezen
Bevriezingen Nederzettingen, Yesha - Westbank, Antisemitisme buitenland, Binyamin Netanyahu, 'Nederzettingen' »
De afgelopen weken was het invriezen van Joodse nederzettingen in de media ‘hot-item'. De komende dagen zal Jodendom-online een artikel publiceren waarin de huidige stand van zaken omtrent het invriezen van de Joodse nederzetting beschreven zal worden.

Ondertussen moest men van de zomer met de  ‘hoopvolle' woorden van Premier Benjamin Netanyahu - ondanks de vele twijfels onder de Israëlische Joodse bevolking - doen. In die woorden gaf hij de indruk niet onder de Amerikaanse (Lees: Arabische/Islamitische/Westerse) druk te capituleren. Immers, het is doodgewoon dat Obama de situatie van de Palestijnen met de Holocaust vergelijkt en terwijl Israel haar handen van haar eigen land moet houden om de Arabieren leefruimte te gunnen, bouwen de Arabieren de ene illegale nederzetting naar de andere. Dit zijn de stand van zaken in het kort. Het moet allemaal kunnen...

Ondertussen kan de afgelopen woensdag door de Premier aangekondigde bevriezing van de Joodse nederzetting de eerste stap zijn naar de Israëlische capitulatie. Deze bevriezing zal zo'n 10 maanden duren, meende de Israëlische Premier. Zo'n 200 Likoedactivisten zijn erg somber gestemd, meldde de Israelische Y-Netnews.  

Tijdens een conventie van Likoed in Beersheva, zei Minster van Cultuur en Sport Limor Livnat: "Ik benijd de premier niet. We worden geconfronteerd met een verschrikkelijke regering", dit verwijzend naar de regering de Amerikaanse President Barack Obama. "Binnen een week", voegt Livnat er aan toe: "zal de bouw van de woningen (aan de Westelijke Jordaanoever), die voorheen waren goedgekeurd, van start gaan. Dan zullen wij worden beschuldigd dat wij bedriegers en schurken zijn. Ik weet dat onze Premier in een zeer moeilijke situatie zit, omdat het niet gemakkelijk is om tegenover de Amerikaanse President te staan die hem laatst nog door een  reeks van kwellingen sjlepte".

Yesha leider Ron Nachman zei tijdens deze bijeenkomst: "Ik wil dat de ministers recht in mijn ogen kijken en mij vertellen wat de weg van de Likoed is. Is dat de weg van Rabin, Barak, Meretz en de linkervelugel?"
Nachman voegde daar aan toe dat hij een petitie aan de Hogere Gerechtshof wilt gaan aanbieden om de bevriezing tegen te kunnen gaan. Ondertussen prees Nachman Minister Livnat voor haar uitspraak tégen de Amerikaanse regering. "U moet geprezen woorden voor de moed die u heeft gehad om deze woorden uit te spreken. Obama zal niet in zijn hoofd halen om in Amerika dit te doen wat hier gebeurt", ging Nachman verder.

"De regering van Obama is antisemitisch," meent het locale hoofd van Bejt Arijeh Autoriteit Avi Naim als reactie op de Amerikaanse druk op Premier Netanyahu. Knesset Lid Danny Danon, de politieke rivaal van Premier Netanyahu gooit er een duit in datzelfde kritieke zakje door de regering wel even op te wijzen dat 300.000 Joden met deze maatregel - die in september nog niet toegezegd kon worden - flink in de problemen zullen komen. "We hoopten door het winnen van de verkiezingen een beetje tot rust te kunnen creëren, maar schijnbaar hebben wij geen keuze. We moeten binnen Likoed wakker worden. We zijn in de meerderheid en moeten proberen dat deze slechte beslissing niet wordt uitgevoerd!

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.