15 Chesjwan 5782 | 21 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Eerste Haredi-Religieuze IDF reserve melden zich voor de dienst.
Publicatiedatum: donderdag 03 december 2009 Auteur: Ilonia | 1.283 keer gelezen
IDF, Ilonia, Jodendom en de IDF »

De eerste Haredi-religieuze leger reserve bataljon hebben zich afgelopen maandag gemeld voor dienst in Givat Ze'ev vlakbij Jeruzalem. De bataljon bestond uit Netzach Yisrael ("Nachal Hareidi") en de soldaten waren afgestudeerd van de 97th Kfir Brigade. De nieuwe reserve brigade was gerelateerd aan de regionale Menashe divisie en was opgericht om de operaties van het IDF te ondersteunen in Judea en Samaria.

Hun nieuwe bataljon nummer - 941 - is ontleend aan een ontmantelen van Home Front Command bataljon en voor Netzach Yisrael hersteld. De IDF woordvoerster verklaarde: "Dit is een Hareidi-religieuze reserve eenheid die behoren tot de Judea en Samaria divisie en bestond uit soldaten die zijn afgestudeerd van de Netzach Yisrael bataljons en zij hebben gevraagd om in het leger te kunnen blijven dienen".

De Netzach Jehoeda bataljon werd in 1999 opgericht als een gezamenlijk project van het IDF, het ministerie van defensie en een samenwerkingsverband met rabbijnen uit de Hareidi-religieuze gemeenschap. Het doel van de inrichting van de bataljon was om te helpen bij de integratie van de ultra-Orthodox bevolking in de Israëlische samenleving. Het programma is gericht op de behoeften van de zeer religieuze soldaat: er zijn geen vrouwen die deelnemen in de opleiding of in de eenheid en aan de levensmiddelen wordt de strenge normen van kashrut vastgehouden.

Nachal Hareidi soldaten zijn in eerste instantie opgesteld voor drie jaar van de dienst- twee jaar training en een jaar leren. In de eerste periode van 24 maanden, verdienen ze de Infanterie gevecht certificering, samen met de operationele werkgelegenheid en opleiding. De volgende twaalf maanden krijgen ze geïntegreerde studies, met inbegrip van een afgeronde beroepsopleiding en vrijwilligerswerk.

Netzach Yisrael soldaten staan bekend om hun moed en inzet om de doelstelling voor hun missies te halen. Patrouille missies, hinderlagen en de arrestatie van vele gezochte personen. Het bataljon heeft deelgenomen aan de missie Kfar Tubas en in andere operaties die ernstige terroristische aanslagen voorkwam en waar vele gezochte misdadigers gevangen werd genomen.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.