15 Tisjri 5782 | 21 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Kenessetlid Yaakov Katz:
Publicatiedatum: donderdag 03 december 2009 Auteur: Redactie | 1.638 keer gelezen
Chanoeka, Bevriezingen Nederzettingen, Yesha - Westbank, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Binyamin Netanyahu, 'Nederzettingen' »
Knessetlid van de National Union Yaakov (Ketzaleh) Katz zei gisteren dat het besluit met betrekking tot de bevriezing die vanuit de regering op de Joden in Judea en Samaria is afgekonidigd "racistisch en illegaal" is. Dit meldt Arutz Sheva vanavond.

"Dit besluit is een wreed besluit dat alleen tegen Joden gericht is, omdat zij Joden zijn", protesteert MK Katz. "Wanneer een besluit als deze in Parijs, Londen of Berlijn zou plaatsvinden, dan zou de regering van Israël een speciale zitting bijeen hebben geroepen en dit besluit als antisemitisch besluit bestempelen die geen plaats in dit verlichte wereld zou hebben.
Alle Joden moeten samenkomen en voor hun leven vechten. Het is aan iedere elke Jood om voor ieder Knessetlid - die tracht deze regering overeind te houden - te benadrukken en hen aan  aan de Hellenistische regering van Hellenisten te herinneren die misdaden tegen het Joodse volk hebben gepleegd".
MK Katz benadrukt 'het wonder' over het feit dat de "chareidische bevolking en hun rabbijnen hun knessetleden naast dat verdorven persoon Netanyahu laten staan. Zij  zijn daarom degene die het last van de schade na aanleiding van dit besluit zullen moeten dragen. Nog nooit in de geschiedenis van Israel was er een Joodse leider die dergelijke maatregelen tegen Joden heeft getroffen als wat hij gedaan heeft".

Ondertussen heeft Rabbi Professor Daniel Hershkowitz, Minister van Wetenschap en Technologie een brief naar MK Katz geschreven waarin hij een hereniging van zijn fractie (Jewish Home) en de NU aan hem voorstelt. De twee partijen zijn al eens eerder verenigd geweest, maar gingen vervolgens weer uit elkaar. In de brief geeft de rabbijn en minister aan de knessetlid te kennen dat de situatie hem diep heeft geraakt en dat hij daarom hard wilt werken aan een politiek thuis voor religieus Zionisme die steunt op  de principes van de Tora, hard werk, bouw van nederzetting en geestelijke kracht dat uit nationale trots en vrees voor G'd is geboren. Hij is er van overtuigd, ondanks deze vreselijke moeilijke tijden, dat UN en JH een gouden kans voor zich hebben liggen. "Waarom zullen we dit niet samen openlijk bestrijden door ons  verenigen als een grote politieke lichaam?"

Ook Knessetlid en voorzitter van de Verenigde Partij Tora & Jodendom - Rabbi Menachem Eliezer Moses- sprak gisteren tegen de bevriezing van de nederzettingen in Judea en Samaria. In de Knesset gaf de rabbijn aan dat een financiële ramp en andere akelige omstandigheden uit de bevriezing zullen voortkomen. De bewoners hebben immers hun spaarcentjes in de aanbouw van hun nederzetting in Modiin Illit, Beitar Illit en andere gemeenschappen gestoken. Hij spreek over een zeer groot aantal mensen die niets verkeerds hebben gedaan, maar ondertussen een onafgemaakte gebouw middels eigen geld, een lening of hypotheek hebben gekocht. In de komende maanden, zo legt hij verder uit, zullen deze mensen gedwongen worden dubbele belasting en dubbele kosten betalen voor zowel de onafgemaakte aanbouw als de huurwoning waarin zij nu tijdelijk in wonen totdat zij hun nieuwe woning zouden betrekken.

"Waarvoor worden zij gestraft?" vroeg hij zich retorisch af. "Wie heeft hen daar naar toe gestuurd? Waren hun nederzettingen illegaal? Deze duizenden en duizenden mensen hebben hun spaarcentjes in het land geïnvesteerd. Sommige zijn al begonnen met het leggen van de fundamenten, maar kunnen het werk door de topografische omstandigheden niet afronden. Wat wordt daarmee gedaan? En hoe zit het met alle leveranciers, onderaannemers, adviseurs, architecten die allemaal bij de zaak betrokken zijn? En boven alles: dit is een kwestie van bancaire financiering. Als de banken zien dat de regering over de tien maanden lange bevriezing te lopen dimmen en dammen, dan zullen zij besluiten geen financiering meer te verstrekken." De rabbijn en Knessetlid geeft voorbeeld over gezinnen met 10, 12 kinderen die in een appartement met 3 slaapkamers wonen en besloten hebben hun appartement uit te bouwen. "Met deze bevriezing zal het hen niet lukken", besluit hij.

Daarom hebben MK's Rabbi Menachem Eliezer Moses en Uri Makleb aangekondigd dat zij een rekening ter compensatie voor allen die direct in indirect onder deze maatregel lijden, zullen aanbieden.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.