16 Tisjri 5782 | 22 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Oproep om de illegale Arabische ‘kastelen’ af te breken
Publicatiedatum: donderdag 10 december 2009 Auteur: Redactie | 1.247 keer gelezen
Yesha - Westbank, Redactie, Internationaal Recht, 'Nederzettingen' »

De Regaviem Beweging - ter bescherming van nationale grondgebieden - heeft bij de Minister van Defensie vorige week vrijdag een klacht gedeponeerd om alle illegale villa's van de Arabieren, die in de buurten van Hussan en El Hadr (ten westen van Bethlechem) zijn gebouwd, af te breken. Dit melde Arutz Sheva van de week.

Advocaat Amir Fisher, die deze beweging vertegenwoordigt, gaf schriftelijk aan dat er juridisch geen problemen oplevert wanneer het Ministerie het verzoek zou uitvoeren nu het burgerlijk bestuur over tientallen nieuwe bouwinspecteurs beschikt. In Hoger Beroep heeft de beweging een jaar geleden al geëist dat het bouwen van deze villa's gestaakt moesten worden. De regering heeft toen inderdaad toegegeven dat de structuren van deze villa's illegaal waren.
De Hoge Raad drukte deze illegale bouw als ‘ongemakkelijk' uit.

Nu er tientallen inspecteurs aan de gelederen van de civiele administratie werden toegevoegd, wendde procureur Fisher zich opnieuw tot de Minister van Defensie en het hoofd van de Centrale Commando met betrekking tot de villa's. "In het licht van de significante verhoging van het aantal arbeidskrachten bestemd voor de controle, kan de Staat niet langer verschuilen achter het argument dat hij niet over de middelen voor het uitvoeren van de nodige handhavingacties beschikt, "schreef hij.  Fisher zei dat het Hoge Raad al beweerd heeft dat het afbreken van de gebouwen een van de hoogste prioriteiten van de controlerende instanties zijn geworden.

Regaviem merkte op dat de gebouwen enorme villa's zijn waarvan sommige als "luxe kastelen" in de laatste fasen van de bouw beschouwd kunnen worden en dit "terwijl de inspecteurs zich op de  halflege percelen van Joden hebben gestort," verklaarde de beweging, "maar ondertussen is het merkwaardig dat zij deze illegale buitenposten met tientallen huizen negeren."

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.