27 Kislew 5782 | 01 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Zomaar een dag: verijdelde aanslagen
Publicatiedatum: maandag 14 december 2009 Auteur: Redactie | 1.581 keer gelezen
Terrorisme, Yesha - Westbank, Jeruzalem [Al-Quds], Veiligheidsmuur en Checkpoints, Redactie, Ashkelon, (zelfmoord) aanslagen »
Foto's liegen er niet om. Vele Palestijnse kinderen worden op die manier opgevoed...

Ondanks er summier over verijdelde aanslagen wordt geschreven, betekent niet dat deze niet zouden gebeuren.  In Israel is het een dagelijks fenomeen - hoewel je op het eerste oog er niets van merkt - en wanneer al deze dagelijkse taferelen steeds verslagen zou worden, dan zou er geen ruimte meer zijn voor de rest van de nieuws. Toch willen wij er nu een extra item aan wijden, omdat de laatste 6 dagen Arutz Sheva al een aantal verslagen heeft.

Zo hebben Arabieren vandaag de Joodse geleerden in een synagoge van Chaifa bedreigd en de politie heeft geweigerd actie tegen deze mensen te ondernemen. De rabbijn van Chaifa, Rabbi Baruch Kind, vertelde Arutz Sheva dat zij wel vaker door Arabieren worden lastiggevallen. Een paar dagen geleden nog hadden moslims een feestdag en Arabische jongeren gooiden voetzoekers in de grote hal van de synagoge en daar gingen de voetzoekers ook af. Studenten hebben vervolgens snel de deuren gesloten om meerdere pogingen te voorkomen. Paar dagen later werd een van de studenten door een Arabier met een pistool bedreigd. De student rende snel de synagoge in.

Volgens de rabbijn zou een toename van religieuze Zionisten een oplossing kunnen bieden, omdat de omgeving van een complete Joodse geschiedenis geniet en "wanneer we niet snel wakker worden, zullen binnen vijf jaar hier alleen onze neven (red. de Arabieren, gebaseerd op het gegeven dat zij van Jisjma''el afstammen, de broer van Jitschak en oom van Ja'aqov) wonen, " waarschuwt hij.

Gisteren meldde Arutz Sheva dat de politie en Shin Bet (Israëlische Beveiligingsdienst), ondersteund door helikopters, een zelfmoordaanslag in Ashkelon heeft verijdeld. Een 27 jarige Arabier uit Yesha (omg. Judea en Samaria) werd in een liftschacht op een constructieplaats opgepakt. De politie zei dat ze al dagen informatie binnenkregen over een terrorist die een aanslag aan het voorbereiden was. Het is alleen niet niet gebleken welke vorm van explosieven hij van plan was te gebruiken, want er werden geen wapens of explosieven op het moment van aanhouding gevonden. Er werd nog een verdachte gearresteerd. Politie van Ashkelon politie verzamelt bewijsmateriaal voor het indienen van een aanklacht.

Bewoners van Ashkelon lijden al jaren en jaren onder bedreiging van Arabische/Palestijnse terroristen die veelvuldig met Kassamraketten dagelijks op Ashkelon vuren. Verschillende raketten ontploften dikwijls gevaarlijk dicht bij plaatsen wat een directe impact op de bewoners zouden hebben en dus volgens de veiligheidsambtenaren een ramp zouden hebben veroorzaakt.

Ondertussen was een jonge vrouw in Gush Etsion - die gisteren met iemand anders bij een bushalte bij Highway 60 (tussen Jeruzalem en Kiryat Arba-Chevron) op de bus stonden te wachten - minder fortuinlijk. Daar werd zij door een Arabische terrorist uit Karnei Shomron in haar rug gestoken. De dader kon zich uit de voeten maken en rende richting het dorp Al Aroob. Iemand anders kon voor de aanval van de terrorist nog vluchten.  De vrouw werd snel naar het Hadassa Ein Keremziekenhuis in Jeruzalem gebracht en werd aan haar matig ernstige wonden behandeld. Militairen gingen direct op zoek naar de terrorist. Uiteraard laait hiermee de discussie op of het wel zo verstandig van Minster van Defensie, Ehud Barak, was om diverse checkpoints in deze omgeving op te heffen.

Afgelopen woensdag werd Jeruzalem nog door een zelfmoordterrorist verrast. Een groep IDFers en de grenspolitie onderschepte een jonge Arabier die een bomriem met zes pijpenbom om zijn middel richting Jeruzalem liep. De wanna-be terrorist van 20 jaar werd bij de checkpoint Kalandia, noord Jeruzalem, rond het middaguur tegen gehouden.

Op dezelfde dag werden Israëlische burgers rond dezelfde tijd in de gemeenschap van Revava in Samaria middels een ander terroristische aanval lastig gevallen. Een Arabier uit de nabije omgeving bedreigde de inwoners met een commando mes en trachtte mensen ermee te verwonden. Twee inwoners van Revava hebben met de Arabier gevochten totdat hij onder bedwang te houden was. Soldaten van het IDF en de politie kwamen vervolgens op de plaats van delict.

Bijna twee weken geleden werden in Beit el, in de Benjamin-regio, twee explosieven ontdekt. De bommen werden door sappeurs onschadelijk gemaakt. De reserve-eenheid waren aan het survieren, toen zij op de bommen - een vijf kilo en een drie kilo - stuitte. Een IDF-woordvoerder zei dat de bommen werden gevonden in een gebied dat niet toegankelijk voor burgers was.

Deze terroristische aanval was de tweede in Samaria in minder dan een week, met uitzondering van tientallen gevallen van het gooien van stenen en smijten van brandbommen op Joodse voertuigen. Vrijdag week geleden, heeft nog een terrorist geprobeerd te infiltreren in de gemeenschap van Yitzhar Noord Samaria, in de buurt van Sichem. Een civiele buurtwachter achtervolgde de wanna-be-terrorist, maar deze ontsnapte aan een naburig Arabische dorp.

Elders in Judea en Samaria (Yesha), ging het IDF door met zijn nachtelijke antiterroristische manoeuvres,  in een poging om de terroristische infrastructuur te ontmantelen die onder mandaat van speciale eenheden van de Palestijnse Autoriteiten staat. Elf verdachte werden in Shechem gearresteerd, waar een elite van het  IDF dinsdagnacht de Islamitische Jihadterrorist arresteerde, die een zelfmoordaanval plande die enkele jaren geleden tot uitvoer werd gebracht. 28 mensen raakten toentertijd gewond en dezelfde cel waren tevens van plan soldaten te kidnappen.

Nogmaals, dit zijn gebeurtenissen waarmee de Israëlische overheid dagelijks mee te kampen hebben. En dan niet te spreken over de burgers.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.