16 Tisjri 5782 | 22 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Verijdelde aanslag in Chevron
Publicatiedatum: zondag 14 februari 2010 Auteur: Redactie | 1.296 keer gelezen
Terrorisme, IDF, Redactie, Palestijnse Autoriteit [PA], Chevron, (zelfmoord) aanslagen »

IDF-troepen verijdelde vrijdag net voor Sjabbat een terroristische aanval door op een Arabier te schieten die zwaaiend met een groot mes op de militairen kwam afrennen. Dit meldde Arutz Sheva gisteravond.

Militairen van de Shimshon brigade waren in de buurt van een grote moskee aan het patrouilleren, toen zij een Arabier opmerkten die met een mes richting de militairen aankwam, schreeuwend met anti-Israëlische epitheta.

De militairen hebben hem gewaarschuwd dat hij onmiddellijk moest stoppen, wat de terrorist weigerde. De militairen opende het vuur waardoor de Arabier ernstig gewond raakte. Lokale medici nam de terrorist mee naar het ziekenhuis van Chevron waar hij aan zijn verwondingen overleed.
Dit was de vierde terroristische aanval middels steekpartijen tegen soldaten in 1 week. Een van de aanslagen was helaas succesvol toen IDF officier Ihad Hatib in Tapuach Junction afgelopen woensdag door een terrorist werd vermoord.
Na het incident, kwamen de Arabieren in opstand en begonnen met het gooien van stenen naar militairen en Joodse bewoners van Chevron. De troepen wisten de rel te beëindigen.

Nog een andere terroristische aanslag vond gisteravond bij de controlepost van Hawara ten zuiden van Sichem plaats. Een terrorist droeg een mes van 36 centimeter bij zich. Rellende Arabieren gooiden in diezelfde omgeving daar ook met stenen naar een Israëlische bus . Niemand raakte gewond, maar het voertuig raakte beschadigd.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.