12 Chesjwan 5782 | 18 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Koeman in beeld als bondscoach Israel
Publicatiedatum: woensdag 17 februari 2010 Auteur: De Redactie | 1.363 keer gelezen
islamitische fascisme, Gezondheid en sport »

Ronald Koeman is een voorname kandidaat om bondscoach van de nationale voetbalploeg van Isräel te worden. Dit in tegenstelling tot de bondscoach van Egypte.

Die zei: "Ik sterf liever dan dat ik Israel ga trainen. Mijn hele leven hoor ik al dat Israël Arabieren doodt, ze bommen gooien en steden en dorpen vernietigen", raast de zestigjarige Hassan Shehata. "Maar dit is voor het eerst dat ik hoor dat ze er ook voetballen. Zelfs als Israël het laatste land in de wereld is, dan ga ik liever met pensioen dan dat ik hun team coach. Maar ik begrijp goed de jaloezie van Israël in de successen van Egypte", aldus de Egyptische sportman.

Ronald Koeman heeft inmiddels een oriënterend gesprek met de Israëlische voetbalbond gevoerd. Hij noemde de aanbieding tegenover Eredivisie Live ,,interessant''. Koeman is als analist verbonden aan de betaalzender. Hij werd vorig jaar december ontslagen als hoofdtrainer van AZ. Koeman werkte eerder als coach bij Vitesse, Ajax, Benfica, PSV en Valencia. Israël is sinds het vertrek van Dror Kashtan zonder bondscoach. De oefenmeester kon zijn ploeg niet naar het WK in Zuid-Afrika loodsen. Henk ten Cate stond ook in de belangstelling van de voetbalbond uit Israël. De Amsterdammer koos echter voor een lucratief avontuur bij Al-Ahli uit Dubai. Ook de Duitser Jürgen Klinsmann legde een aanbieding naast zich neer.

Erwin Koeman, de boer van Ronald, is op dit moment bondscoach van Hongarije.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.