8 Tammoez 5781 | 18 juni 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
IDF Commandant: Goldstone kan ons niet in verlegenheid brengen; wij zijn een ethische organisatie
Publicatiedatum: vrijdag 26 februari 2010 Auteur: Redactie | 1.079 keer gelezen
Libanon en Chizballah, IDF, Redactie, Valse beschuldigingen VN/EU/NGO's »

Dit zei volgens Arutz Sheva de Commandant van het IDF Armored Corps Brigade Generaal Agai Yehezkel woensdag tijdens zijn peptalk aan de net afgestudeerde militairen van het Armored Corps voor Tankcommanders en basiscombattraining.

"Wij hebben onlangs de vraagtekens achter het moraal en ethiek van het IDF in het Goldstone Rapport waargenomen. Ik vind het belangrijk om te benadrukken dat wij, de bevelhebbers, niet door het verslag uit ons evenwicht laten slaan. Wij zijn niet in verlegenheid gebracht. Wij hebben geen enkel probleem met kritiek, zolang deze opbouwend en naar waarheid is. Jullie afgestudeerden, jullie ouders en jullie families zullen een ondubbelzinnig antwoord op dit rapport krijgen. Jullie getuigen meer dan alles dat ons onderwijs op ethiek, op een geest van vrijwilligheid en op moraal gestoeld is. "

Klaar voor Chizballah
Yehezkel haalde ook de veiligheidssituatie aan de noordelijke grenzen van Israel met Libanon en de bolwerken van Chizballah aan. "Er waait wederom een grillige wind over het noorden van het land," zei hij. "Ondanks de uitdaging moeilijker dan tijdens Operatie Cast Lead zal zijn, zijn wij er helemaal klaar voor. De Staat Israel zit midden in een scherpe spanning tussen haar ontwikkelde en geavanceerde elementen dat tracht te proberen de normaliteit te kunnen handhaven en de continue dreiging waardoor zij moet blijven vechten voor haar bestaan sinds de dag van haar oprichting." Maar hij benadrukt dat Israel naar het IDF kan kijken, dat het 'gezicht van alle uitdagingen' vormt.

Yehezkel prijst de geavanceerde en nauwkeurige technieken van de Amored Corps tijdens de Cast Lead, omdat zij een belangrijk onderdeel van de operatie vormde. Tot slot bedankte Yehezkel de net afgestudeerde militairen en hun families en bad voor een veilige terugkeer van de Armored Corps militair Gilad Shalit die nog steeds door Chamas gevangen wordt gehouden.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.