2 Tewet 5782 | 06 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Raketaanval op badplaats Eilat
Publicatiedatum: donderdag 22 april 2010 Auteur: De Redactie | 3.111 keer gelezen
JordaniĆ«, Raketaanvallen, Eilat »

De Zuid-Israëlische stad Eilat is donderdagochtend beschoten met twee katjoesjaraketten. Niemand raakte gewond, aldus Israëlische media.

In eerste instantie werd bericht dat het om een aanval vanuit Jordanië zou gaan, maar het Israëlische leger onderzoekt ook of de projectielen mogelijk vanuit de Sinaïwoestijn zijn afgevuurd. Het Jordaanse leger en de Israëlische militaire autoriteiten onderzoeken het incident samen. Een anonieme Jordaanse functionaris ontkende dat Eilat vanuit Jordanië was beschoten. Het zou een explosie in een fabriek in Aqaba zijn geweest.

Een projectiel kwam terecht in een veld nabij de Jordaanse stad Aqaba, die ongeveer grenst aan Eilat. De andere raket kwam in zee terecht, meldde de website van de krant Haaretz. Het is niet bekend wie de raketten heeft afgeschoten. Bewoners van Eilat verklaarden rond 05.00 uur een explosie te hebben gehoord. De grensovergang hier tussen beide landen werd korte tijd gesloten.

Een aanval vanuit Jordanië op Israël is een zeldzaamheid. In 2005 werd het zuiden van Israël ook beschoten vanuit het buurland. Toen werden drie raketten vanuit Aqaba op een Amerikaans marineschip afgevuurd. Ze misten doel. Een kwam terecht op een militair gebouw in de haven van Aqaba waardoor een militair omkwam. De beide andere raketten troffen Eilat. Ze kwamen neer nabij het vliegveld en een ziekenhuis. Een aan al-Qaeda gelieerde groep zou de aanval hebben uitgevoerd.

Jordanië en Israël sloten in 1994 een vredesakkoord. Daarmee kwam officieel een einde aan een oorlogstoestand die 46 jaar duurde. Het enige andere land waarmee Israël vrede sloot, is Egypte.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.