22 Aw 5782 | 19 augustus 2022
Mededelingen
Weer online

Jodendom Online is sinds 1998 een actieve informatiebron voor iedereen die meer wil weten over het geloof. Wij schrijven artikelen en bieden informatie rond het Jodendom. Hierbij handelen wij volledig volgens de Halacha (Joodse Wet).

Wij worden steeds vaker benaderd door bedrijven die professionele fotografen en toonaangevende beeldagentschappen vertegenwoordigen om hun auteursrechtelijke belangen op het internet te beschermen. Deze organisaties wijzen ons vervolgens op het feit dat er beeldmateriaal is gebruikt op onze website waarvoor schijnbaar een geldige licentie noodzakelijk is. Al ons beeldmateriaal wordt vooraf gecontroleerd op auteursrechten. Helaas is er geen mogelijkheid om vooraf te controleren of beeldmateriaal auteursrechtelijk beschermd is of niet middels bijvoorbeeld meta data. Hierbij ben je dus volledig afhankelijk van de bron waar het plaatje vandaan komt.

De afgelopen tijd hebben wij de website grondig nagelopen om het te ontdoen van beeldmateriaal welke eventueel auteursrechtelijke belangen hebben. Daarnaast zijn we bezig een nieuwe website te ontwikkelen. Dit zal even duren dus in de tussentijd kunnen wij enkel vragen om uw geduld en medeleven.

Namens Jodendom Online
Webmaster

Laatste artikelen
Zet uw zinnen niet op de vrouw of het huis van uw naaste

“En u zult niet begeren de vrouw van uw naaste. U zult uw zinnen niet zetten op het huis van uw naaste, noch op zijn akker, noch op zijn dienaar, noch op zijn dienares, noch op zijn rund, noch op zijn ezel, noch op iets wat van uw naaste is ” ( Dwariem/Deut. 5:21 ). Hoe kan de Tora ons emoties opleggen? Jaloezie is een bijna niet te beheersen emotie. De Tora schrijft veel positieve emoties voor maar verbiedt de negatieve. Het gebieden van gevoelens zien we bijvoorbeeld in...

Uitgelicht dossier
Lijden
Iedereen kent in zijn leven voor- en tegenspoed. De Baal Sjem Tov zei ooit over zichzelf: " Of anderen mij loven, mij of vernederen of mij in verlegenheid brengen, het is allemaal een en hetzelfde."  Waarom? Alles komt van Hasjem en dan is het altijd goed, ook al zien wij dit niet. Daarom...
Publicisten
Sjabbat
Parasja:
Ekev
Aanvangstijd:
19 aug: 19:30 uur
Eindtijd:
20 aug: 21:41 uur
Jom Hazikaron

19 augustus 1287:
De jonge joden Eleaser en Mose ha-Levi uit Braubach (DL) werden vermoord omdat ze beschuldigd zijn van een rituele moord op een christenmeisje.

19 augustus 1338:
70 joden en joodse kinderen uit Wolfsberg (O) werden vermoord op verdenking van hostieontwijding.

19 augustus 1941:
1500 joden uit Zambrow werden door de nazi’s vermoord.

19 augustus 1942:
7000 joden van Otwock (PL) werden naar vernietingingskamp Treblinka gestuurd. Er was hevig verzet waardoor 2000 ter plekke door de SS werden doorgeschoten. Toch wisten 700 joden in de bossen te ontkomen.

Transport van 1000 joden van Drancy (Parijs) naar Auschwitz waar 817 bij aankomst direct werden vergast. Slechts 5 zouden deze hel overleven.

2400 inwoners van het getto Grodek zijn naar vernietigingskamp Belzec gestuurd. 50 joden werden ter plekke doorgeschoten en de gewonden werden door de SS levend begraven.

17000 joden van Luzk en omgeving werden in de heuvels van Polanka door de SS doodgeschoten.

Pasoek
Soekka 52b en Bereesjiet Rabba 59:5
N.a.v. Mich'a 5:5 en Sj'moe' el Beth (2 Sam.) 5:2 Er zijn zeven herders voor de Joodse natie: Dawied in het midden, met Adam, Sjem en Methusalach aan zijn rechter hand en Avraham, Jitzak en Ja'akov aan zijn linker hand. En wie is Dawieds herder? De Heilige, Gezegend is Hij.
Informatie
Artikelen: 1.420
Dossiers: 255
Aantal bezoekers
Vandaag: 25
Deze maand: 8.174
Dit jaar: 24.350
Totaal: 3.680.763
Vanaf 5 januari 2003
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.