14 Tammoez 5784 | 20 juli 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
De donkere en de lichte zijde van sneeuw
Publicatiedatum: zaterdag 14 december 2013 Auteur: Redactie | 1.873 keer gelezen
IDF, Redactie, Talmoed Tora, Maatschappij, Dieren en natuur, Amalek, Leven, dood en Opstanding der doden , Tesjoeva [Inkeer], Goed en Kwaad »
Chizkija zei: "er zijn 12 maanden van oordeel voor de goddelozen in de Gehinnom. 6 maanden in de hitte en de andere 6 maanden in de kou. G'd plaatst ze eerst in de hitte en zet ze dan in de sneeuw" [Midrasj Tanchuma - Ra'eh 13].

Sommige auto's in Israël staan uren vast in de sneeuw, terwijl het Israëlische leger [IDF] mensen helpt bij het bevrijden van gestrande automobilisten waarvan sommigen 10 uur vastzaten in de bergen rond Jeruzalem. Samen met de politie, heeft het leger ook voor opvang hebben gezorgd in de Binyanee Hauma bij de ingang van Jeruzalem.

Op dit moment wordt Israël geteisterd door sneeuwstormen en ligt er hier en daar bijna een halve meter sneeuw. De elektriciteit is in grote delen van Jeruzalem uitgevallen, ook het Sha’are Tzeddek ziekenhuis zit zonder elektriciteit doordat ook de generator is uitgevallen. Door de storm was ook het vliegveld Ben Gurion bij Tel Aviv een uur dicht. Enkele vliegtuigen moesten zelfs uitwijken naar Cyprus. Kortom de sneeuw is niet voor iedereen leuk. Bomen breken onder het gewicht van de sneeuw en vallen op de geparkeerde auto’s. Daarom kunnen we stellen dat er een donkere, maar ook een lichte zijde bestaat aan sneeuw.

Pagina index:
Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.