14 Tammoez 5784 | 20 juli 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Dreiging
Publicatiedatum: donderdag 06 februari 2014 Auteur: Lea Farkash | 2.739 keer gelezen
Lea Farkash, Maatschappij, Infiltratie Illegalen, Antisemitisme binnenland, Antisemitisme buitenland, Zionisme, islamitische fascisme, Amalek, Assimilatie, Erev Rav »
Ik weet niet of er ooit een tijd is geweest in de Joodse geschiedenis dat wij van zoveel kanten worden aangevallen zoals nu. Overal waar je kijkt vind je anti-semitisme, anti-zionisme noem het maar zoals je wilt.

Het maakt niet uit wat je doet, wat je op je hoofd draagt, welke kleur kleren je draagt - als je een halachische jood bent en je gelooft, bidt, doet de Mitzwot en je hebt ontzag voor de G'd van Israël dan maak je deel uit van een kleinste minderheid op aarde.
Maar toch, vreemd genoeg ben je het doelwit in een oorlog die door vrijwel de hele wereld tegen je gevoerd wordt.  

Er is momenteel geen enkel volk in de wereld die niet  op een bepaald niveau, een herkenbaar anti-semitisch (anti-Israël) geluid doet horen. Ik weet niet of er ooit zo'n periode in de joodse geschiedenis is geweest dat we van alle kanten worden aangevallen en door zovelen en van alle kanten tegelijkertijd.  Er is letterlijk geen plaats om je te keren, geen plaats meer om te draaien.

Er is alleen een vonkje nodig om het vuur aan te steken, G'd Behoede ons!

Rondom het land Israël verzamelen de volkeren zich, Esav en Ismaël die als kwijlende honden het moment afwachten om te kunnen toeslaan.
Van binnenuit is het gevaar niet minder groot: de Erev Rav is bezig met de volle aanval tegen het jidishkait, met de bedoeling Thora en Jodendom te doen verzwakken en het zelfs te laten verdwijnen.

De bereidwilligheid om ons heilig land op te delen en hiermee het leven van honderdduizenden joden te ontwrichten. Om illegale Afrikanen als 'asielzoekers' te beschouwen die delen van het land volledig onveilig en onleefbaar maken. Het toestaan om Thaise babies door homoparen te importeren. Gastarbeiders de Israëlische nationaliteit dezelfde fout die in Europa is gemaakt. Gedwongen legerdienst voor vrouwen en Jesjiewa studenten.

Er zijn vast andere methoden om deze problemen met een beetje goede wil aan te pakken.

Intussen is er een duidelijke grens getrokken:
we horen de stemmen van Mosje onze leraar, Mattitjahoe de Chashmonai en Rabbi Akiwa "Mi l'Hashem Elai" (Wie voor G'd is komt met mij).
Zoals Mosje aan Jehoshoe'a heeft opgedragen toen hij het leiderschap op zich nam:  "Wees sterk en moedig om alles na te leven volgens de Thora die Mosje Mijn dienaar jou heeft opgedragen. Wijk er niet van af niet rechts en niet links, zodat je succes zal hebben overal waar je gaat."

Dus zeg ik jullie mijn geliefd volk: "Wees heel sterk en moedig om alles in overeenstemming met de Thora te doen die mijn dienaar Mosje jullie geboden heeft. Dwaal niet af, niet naar rechts en niet naar links zodat je zal slagen in alles wat je doet."

Want hiermee zullen wij de oorlog winnen en vrede brengen voor de hele wereld. Er is alleen maar een vonkje om de enorme brand aan te steken, G'd help ons!
Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.