14 Adar II 5784 | 23 februari 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Virus Corona, Hasjems antwoord op dierenleed
Publicatiedatum: dinsdag 28 januari 2020 Auteur: deredactie/Hadabroot | 2.112 keer gelezen
Voedsel en Kasjroet, Sjechita [rit. Slacht], Redactie, Dieren en natuur, Noachieden, Media_samenleving, Corona, TorahCode »
klik HIER voor een vergootte afbeelding

Het zesde verbod van de Zeven Noachidische Wetten, de Zeven wetten van Noach die voor alle niet Joden verplicht zijn, is het verbod op het eten van een deel van een dier dat nog leeft.

Dit gebeurt overal wereldwijd bij miljoenen, miljarden dieren. In slachthuizen worden dieren levend gevild waardoor het vlees "in de supermarkt" en veel al bij de Keurslager geen eens toegestaan vlees is voor niet Joden [eveneens halal is niet toegestaan].

Hasjem blijft ook de niet Joden waarschuwen voor hun gedrag en dat blijkt met dit overzicht waarvan de bron Hidabroot van Rav Zamir Cohen sjlita is.
Een voorbeeld van toegstaan vlees voor niet Joden: de Akkervarken.
Meer weten over Noachieden? Cursussen zullen in loop van dit jaar van start gaan. Jodendom voor niet Joden: Noachieden Nederland.Verder in de media:
“De oorsprong van het coronavirus lag vrijwel zeker op een van de vele onhygiënische vismarkten in China. De bekendste zeevruchtenmarkt van Wuhan is al vier weken gesloten.
Meer dan duizend stalletjes, verspreid over een oppervlakte van negen voetbalvelden. Je kunt er geroosterd vlees van wolvenpuppy’s eten, roergebakken civetkat en slangen- of salamandersoep...”

Uiteraard gaat Hasjem's reactie op de wereld niet om hygiëne. Meeste niet Joden denken alles te kunnen doen en straffeloos kunnen permitteren. Zeker wanneer zij als “rentmeesters” “wolven puppies” willen eten of hagedissen, etc. die op de meest afschuwelijke wijzen tot hun einde komen.

Anderzijds denken veel christenen dat de coronavirus komt omdat de niet Joden ook aan de “spijswetten”, kasjroetwetten, moeten houden. Ook zij zitten er naast. Niet Joden dienen vlees allen op die wijzen te eten zoals Hasjem hen dat opdraagt. En dat is dat dieren eerst een humaan leven geleid moeten hebben alvorens zij geslacht mogen worden.
Het slachten hoeft zeker niet zoals bij ons [een varken bijvoorbeeld kun je niet sjechten zoals een koe of kip], maar het moet wel met respect voor het dier en humaan.
In alle slachterijen gaat het niet volgens Hasjems wil. Dus als niet Joodse westerlingen denken dat Chinezen zo slecht zijn voor dieren, dienen we toch kritischer naar onszelf te kijken [hier een voorbeeld uit velen en dan nog niet te spreken over het veetransport naar de slachterijen].

Vlees nuttigen die uit de supermarkt of Keurslager komen, is discutabel of dat halachisch [volgens de Torah] mag. Hallal is evenzo een groot discussiepunt. En wat rav Glazerson ook aangaf in zijn tweede filmpje: eet niet alles maar wat los en vast zit, zonder je aan de spijswetten te houden.

Is het toeval dat het coronavirus op de voorpagina’s van de wereldmedia komt, en wel op hetzelfde moment dat we lezen over de plagen in Egypte in het wekelijkse Torah-gedeelte [bron]?

De eerste TorahCode geeft aan dat het overzicht van Hidabroot klopt. Voorts heeft de media deze code van rav Glazerson opgepikt. De tweede Code geeft nog meer veruidelijking over de coronavirus.Copyright © 2020 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.