13 Tisjri 5782 | 19 september 2021
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Deel 1 Aanleiding van Corona is dierenleed: Eerste stappen van maatregelen van China tegen dierenleed
Publicatiedatum: woensdag 01 april 2020 Auteur: de redactie | 1.174 keer gelezen
Redactie, Dieren en natuur, Einde der Tijden, Moessar [ethiek], Corona »
Inmiddels heeft China een verbod in consumptie van wilde dieren ingevoerd. Zelfs handel van wilde dieren is in het communistisch land niet meer toegestaan. Sceptr wist te melden dat de stedelijke overheid van Shenzhen met een lijst van negen vleessoorten opgesteld die melden dat deze wel zijn toegestaan voor consumptie. Dat zijn varken, kip, rund, konijn, lam, ezel, eend, gans en duif. Ook vis en zeevruchten zijn toegestaan. Echter dieren zoals katten en honden - die als huisdieren worden erkend - mogen niet meer op het menu staan. Ook de consumptie van slangen, schildpadden en kikkers – nochtans erg populaire gerechten in de regio – wordt verboden.

Helaas betekent dit geen einde aan markten met dieren zoals de beruchte markt van Wuhan. En het besluit betekent ook niet het einde van handel in wilde dieren. Zo vallen wilde dieren die gebruikt worden in medicijnen buiten het verbod. Veel wilde dieren worden verhandeld omdat er in Azië vraag is naar hun lichaamsonderdelen. Mensen geloven dat hun lichaamsdelen heilzaam werken tegen allerlei kwalen en ziektes en worden daarom verwerkt in traditionele Chinese medicijnen. De bekendste dieren die hiervoor worden gebruikt zijn de neushoorn, de tijger, de beer en het schubdier. Dit veroorzaakt het uitsterven van diverse diersoorten.
Pagina index:
Copyright © 2020 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.