14 Tisjri 5782 | 19 september 2021
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Deel 1 Aanleiding van Corona is dierenleed: Overtreding op ‘Even min hachaj is de aanleiding van Corona
Publicatiedatum: woensdag 01 april 2020 Auteur: de redactie | 1.174 keer gelezen
Redactie, Dieren en natuur, Einde der Tijden, Moessar [ethiek], Corona »

Oesjm'ot jevahaloehoe mimitsrach oemitsafon wejatsa bechema gdolah… En een geluid uit het oosten en uit het noorden zal hem schrik aanjagen - Dani'el 11:44

Wat zegt de Torah?

De Torah gaat veel verder dan met het slechts beperken van wilde dieren, honden en katten. TorahCode zegt dat het eten van een lichaamsdeel van een levend dier de veroorzaker is van Corona. Dus het is veel erger. Dat het middels wilde dieren in China is uitgebroken is een aanleiding, maar niet de reden.

In de oorsprong is deze plaag basjamajiem [volgens de Hemel] naar de niet Joden gericht [Yalkut Shimoni Beresjiet 8 Rabbi Yossie zegt Hasjem zal een plaag van water brengen aan de *“afgoden aanbidders” [עכו''ם] en wel doordat zij door de tijd heen de dieren op een meest gruwelijke wijze doden en opeten. Westerlingen denken naïef dat alleen Chinezen wreed met dieren slacht omgaan, maar wat in het Westerse achtertuin gebeurt, wordt snel een oogje dicht geknepen, want ook Westerlingen willen voor een dubbeltje op de eerste rij zitten als het om vlees gaat. Ook de niet Joden hebben zich immers aan wetten te houden met wat zij eten. Dit strekt lang niet zover als onze kasjroetwetten, maar eten van een levend dier [wat en masse gebeurd door wanpraktijken in restaurants en slachterijen], is voor niet Joden strengste verboden! Dit verbod is namelijk niet alleen bedoeld dat men geen vlees mag eten van dieren die nog levend waren, maar het verbod strekt als een paraplu verder. Het is een keihard verbod op het eten van dieren waar onnodig dierenleed is bij betrokken. Dit verbod functioneert als een paraplu over al het onnodig dierenleed en heet Ever min hachaj: het verbod op het nemen van een ledemaat van een levend dier [Bereesjiet/Gen. 9:3-4; Sanhedrin 56b].

Bewijs dat Corona hier alles mee te maken heeft, is om het feit dat de gematria [getallenleer] van Corona 367 is. Echter “Achal ever min hachaj - eet ledematen van levende dieren” is eveneens 367. Daar ligt de aanleiding van Corona. Als je eet van ledematen van een levend dier, kan je Corona krijgen. En nogmaals dit is in China uitgebroken, maar hoe de dieren hier in het Westen worden behandeld voor de slacht valt hier absoluut onder.
De halachische discussie mag daarom direct gevoerd worden met de vraag: mogen niet Joden überhaupt wel het gewone vlees eten die supermarkten aanbieden?

*footnote: woede, kwaadsprekerij, verboden relaties, stelen, liegen, al deze zonden vallen onder afgoderij. In onze Moessar dossier wordt dat in veel artikelen uitgelegd waarom.

Pagina index:
Copyright © 2020 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.