15 Adar II 5784 | 22 februari 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Wonderen tijdens Gaza-oorlog
Publicatiedatum: woensdag 21 januari 2009 Auteur: Redactie | 5.038 keer gelezen
IDF, Redactie, Operation Cast Lead, IDF: meest humane leger, Jodendom en de IDF »

(Qaver Rachel anno 1910)

Voormalig Sefardische Opperrabbijn van Israel Rabbi Mordechai Eliyahu, die herstelende is van een levensbedreigende ziekte, heeft vlak voor de oorlog in Gaza een aantal keren bij het graf van Rachel gebeden. Toen het bekend werd dat een "oude vrouw" levens van een aantal IDF-soldaten in Gaza heeft gered, reageerde hij: "Heeft ze nog gezegd dat ik haar heb gestuurd?"

Afgelopen weken hebben wij twee van onze rabbijnen het volgende bijzondere verhaal gehoord. Onze rabbijnen vertelden tijdens de sji'oeriem dat een aantal soldaten met dezelfde ongelofelijk verhaal vertelden. Een drietal verschillende eenheden vertelden tijdens huiszoekingen in Gaza over een zeer mooie elegante oudere vrouw die soldaten in het Arabisch aansprak. Een soldaat van een van de eenheden vroeg aan haar: "wie ben jij?" Zij antwoordde: "Ik ben Rachel Imenoe. Alle gebeden van Jisrael zijn verhoord. Ik ben er om mijn kinderen te beschermen." Dat dit voor ons niet vreemd en ongeloofwaardig in de oren klinkt, is om het feit wat Jermijahoe 31:14 ons meldt. Daarin staat dat Rachel Imenoe in Rama (naast Bethlechem) voor ons bittere tranen huilt en niet getroost wil worden, omdat haar kinderen daar niet meer zijn. Nu schijnt dat een getuige Rachel Imenoe heeft horen huilen, omdat zij op een Joodse plaats wilt rusten.
Het grote wonder die door meerdere soldaten is waargenomen, is bevestigd door de voormalige Sefardische Opperrabbijn van Israel. Hier komt het volledige verhaal, gevolgd met andere prachtige wonderen die tijdens deze Gaza-oorlog heeft plaatsgevonden.

1   |   2   |   3      »      
Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.