15 Siewan 5783 | 04 juni 2023
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Dayan Evers over leven en dood
Publicatiedatum: zondag 15 april 2012 Auteur: Dayan mr. drs. R. Evers en de EO | 1.543 keer gelezen
Opperrabbijn R. Evers, Sjoa (Holocaust), Leven, dood en Opstanding der doden , Media_antisemitisme, Media_levensbeschouwing »

Kefah Allush rijdt in zijn okergele oldtimer en heeft met uitgesproken Nederlanders een goed gesprek over leven en dood. Om erachter te komen hoe zij over onze sterfelijkheid denken neemt hij een doodskist mee. Afl.: Rabbijn Raphael Evers. De joodsorthodoxe rabbijn Raphael Evers draagt de geschiedenis van de Holocaust met zich mee. Zijn moeder kwam als enige van haar familie terug uit Auschwitz. Toch wil de rabbijn niet steeds naar het verleden kijken. 'Ik wil mezelf niet in het kwaad van toen wentelen, maar naar het leven kijken.' Ook vertelt rabbijn Evers over de Joodse gebruiken rond begraven en rouwen. Voor Evers werden deze concreet toen zijn broer op jonge leeftijd verongelukte. Kefah Allush gaat in gesprek met een man voor wie de dood altijd aanwezig is geweest.

Om deze uitzending te zien, klik op DEZE link. De reacties op deze aflevering is via DEZE link te benaderen.

Bron: De Kist van de EO

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2023 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.