15 Niesan 5784 | 23 april 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Ariël Sharon: gehaat en geliefd
Publicatiedatum: zaterdag 19 april 2003 Auteur: Redactie | 4.481 keer gelezen
Personen, Redactie, Vredesproces, Mythen, Ariel Sharon, PLO, Yasser Arafat »

Ariel Sharon in 1966

Op 27 februari 1928 te Kfar Malal werd één van de grootste strategen van de moderne Israëlische politiek geboren. Als zoon van immigranten uit de Kaukasus begon zijn militaire loopbaan op zijn 14e leeftijd. Hij sloot zich bij de ondergrondse Joodse verdedigingsleger, de Haganah (betekent defensie en bestond van 1920 tot 1948), aan en op zijn 20e leidde hij de infanteriecompagnie in de Alexandroni Brigade tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948.

Wie is deze man? Dezelfde man die zowel gehaat, gevreesd, maar ook geliefd wordt? De man die door vriend en vijand gerespecteerd wordt om zijn kundigheid? Is hij zo fascistisch zoals boze tongen beweren? Heeft hij een diepliggende haat tegen de Arabieren? Ik hoor regelmatig zeggen: ´Ariël Sharon? Afschieten die man!´ Waar komt die haat naar Israëls Prime Minister vandaan?

We hopen middels dit artikel enig duidelijkheid te verschaffen waarom de ex-Majoor-generaal van de Israëlische Defensie zo gehaat en geliefd is.

Pagina index:
Copyright © 2003 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.