9 Adar 5784 | 19 maart 2024
Dossiers
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Dossiers / Israël
Al Fatah Marwan Barghouti
Al Fatah Marwan Barghouti is de oprichter en de leider van de al-Aqsa Martelaren Brigades en wordt algemeen aanzien als de aanstoker en leider van de Eerste en de Tweede Intifada en terroristenleider. In april april 2002 liep Barghouti tegen de lamp en werd opgepakt door een speciale eenheid van de IDF. In de gevangenis stelden de Israëlische autoriteiten Barghouti in staat om zijn doctoraatsthesis te halen.
Al-Aqsa en de Qubbet as-Sakhra
De Al-Aqsamoskee staat op de zuidzijde van de Tempelberg in Jeroesjalajiem naast de wel bekende  Qubbet as-Sakhra [Rotskoepel]. Dit heiligdom is niet het heiligste binnen de Islam. De Ka'aba in Mekka en de Moskee van Mohammed in Medina laten voorgaan. De Al-Aqsamoskee is ondertussen wel de grootste moskee van Jeroesjalajiem waar 5000 mensen in kunnen. De Al-Aqsamoskee is alleen voor moslims toegankelijk. Op de afbeelding zie je de Qubbet as-Sakhra [Rotskoepel].
Al-Aqsa Martelarenbrigade
De Al-Aqsa Martelarenbrigade is sinds 2000 een coalitie van Palestijnse milities op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook. De naam van deze coalitie verwijst naar de Al-Aqsamoskee in Jeroesjalajiem. De brigade gebruikt als alias ook wel de naam Brigades of Shadid Yasser Arafat. In tegenstelling tot andere Palestijnse groepen zou de Al-Aqsa Martelarenbrigade niet Islamistisch zijn. Dit is in tegenstelling tot hun ideologie: de jihadistisch terrorisme. Zij worden gefincancieerd door de...
Al-Qassam Brigade
Al-Qassam Brigade [sinds 1984], voluit ook wel Izz ad-Din al-Qassam Brigade genoemd, is de militaire vleugel van de terroristische organisatie Chamas [Hamas]. Het is een soenitische Islamtische terroristische organisatie die het Palestijnse Nationalisme beogen.
Amnesty International
Amnesty International [1977] is een wereldwijde beweging die opkomt voor de rechten van de mens. Echter kent Amnesty weinig objectiviteit wanneer het neerkomt op de strijd tussen Israel en [Palestijnse] terreurorganisaties binnen en buiten Israel. Voorts meent deze organisatie dat niet Jeroesjalajiem maar Tel Aviv de hoofdstad van Israel is.
Apartheid
Apartheid was het officiële systeem van rassensegregatie dat tussen 1948 en 1990 in Zuid-Afrika plaats vond. Helaas wordt Israel door critici van dit zelfde mensenschending beschuldigd. Oordeel zelf.
Arabische Lente
De Arabische Lente zijn revoluties in de Arabische wereld dat op 18 december 2010 begonnen zijn. Het is een golf van revoluties, opstanden en protesten in Tunesië, Egypte, Libië en Jemen, een burgeroorlog in Syrië, grote demonstraties en protesten in Bahrein, protesten van middelgrote schaal in Jordanië, Marokko, Algerije, Irak, Oman, Gaza en Judea en Samaria [Yesha], maar ook protesten in Mauritanië, Saoedi-Arabië, Soedan, Libanon en Koeweit. Alleen in Qatar en...
Arabische Liga
De Arabische Liga is in 1945 opgericht met als doel het verstevigen van de onderlinge relatie en om het gemeenschappelijke goed te dienen van alle Arabische landen. Er zijn 22 Arabische landen aan de Liga verbonden. Het hoofdkwartier van de Arabische Liga is gevestigd in Caïro, Egypte.
Ariel Sharon
Ariel Sharon [1928] is een Israëlisch militair en politicus. Van 17 februari 2001 tot 11 april 2006 de premier van Israël. Nadat hij in januari 2006 in een diepe coma was geraakt, kwam hij in een tot op de dag van vandaag voortdurende vegetatieve status terecht en werd hij uit zijn premierschap ontheven.
Ashkelon
Ashkelon is in het zuidwesten van Israël en ligt aan de Middellandse Zee. De stad ligt in de kuststrook in het uiterste westen van de Negev, net ten noorden van de Gazastrook en ten zuiden van Ashdod. De ruïnes van de oude stad verhalen het leven van Sjimsjon. Tegenwoordig ligt Ashkelon praktisch onafgebroken onder vuur door rakatten met name vanuit Gaza.
pagina 1 / 12 1   |   2   |   3   |   4   |   5      »      [12]
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.