12 Siewan 5784 | 18 juni 2024
Dossiers
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Dossier / Israëlische blokkade
Na de gewelddadige machtsovername door Chamas in juni 2007 stelde Israël een zeeblokkade in en mochten geen schepen zonder toestemming van of naar de Gazastrook varen.

Israël voert verschillende redenen aan voor de blokkade. In de eerste plaats zegt het de wapensmokkel van Chamas tegen te willen gaan. Israël heeft verschillende schepen met wapens voor Chamas onderschept, alsmede wapenkonvooien over land. Daarnaast wil het voorkomen dat Chamas en andere terreurgroepen Israël kunnen binnendringen om aanslagen te plegen of soldaten te ontvoeren. Het heeft verschillende pogingen hiertoe verijdeld. Chamas zette ook (nep)patiënten in voor aanslagen en Israël heeft meerdere aanslagen verijdeld van mensen die om medische redenen Israël binnen mochten. Tot slot wil Israël het Chamas-regime verzwakken en erkent het haar bestuur van de Gazastrook niet. Chamas verklaart regelmatig Israël te willen vernietigen en heel Palestina met geweld te willen bevrijden. [Israel-Palestina.info].
Bestanden / Israëlische blokkade
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.