14 Tammoez 5784 | 20 juli 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Sneeuw, Kerry en de Engel Michaël
Publicatiedatum: woensdag 11 december 2013 Auteur: Lea Farkash | 2.203 keer gelezen
Engelen en demonen, Iran, Lea Farkash, Maatschappij, Verenigde Staten, Tweestatenoplossing, Dieren en natuur, Amalek »
De sneeuw valt samen met het bezoek van  John Kerry – de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, aan Israël. Het is eigenlijk te vroeg in het seizoen voor de komst van sneeuw maar er is een reden dat de sneeuw samen met John Kerry arriveert. In grote delen van Amerika heeft men momenteel te maken met enorme sneeuwstormen die al voor grote schade hebben gezorgd.

Buiten Israël vertegenwoordigt sneeuwval het strenge G’ddelijke oordeel, maar in Israël is het een symbool van G’ds genade en bescherming.

In beide gevallen is de sneeuw een waarschuwing aan John Kerry dat hij zijn pogingen moet staken om het Joodse Volk te ontwortelen van het Joodse door G’d Beloofde land.

Blogger Tomer Devorah schrijft over de vier aartsengelen die met de vier elementen van de natuur overeenkomen en het is Michaël die de sneeuw engel is en ook de bewaker & verdedigende engel van Israël.

…De engel Michaël bestaat volledig uit sneeuw en Gabriël uit vuur, hoewel ze in de buurt van elkaar staan verwonden zij elkaar niet, hetgeen wijst op de kracht van G’d omdat ” Hij de vrede maakt in Zijn hoogten .”  Volgens de Aggadah , zullen zowel Michaël en Gabriël onder degenen zijn die de Messias zullen begeleiden , zij zullen de goddelozen dan aanpakken.

Michaël is superieur aan Gabriel in rang en waar hij verschijnt daar is ook de glorie van de Shechinah, de G’ddelijke Aanwezigheid. Elk land heeft zijn beschermengel, Michaël is de beschermengel van Israël. Hij treedt op als de advocaat ter verdediging van Israël als de slechten Israël aanklagen. Volgens de midrasj is Michaël de engel die Abraham heeft tegengehouden om Izak te offeren; Hij is degene die Sara vertelt dat ze zal bevallen van een zoon, hij is de engel die  Abraham uit de oven redt, Michaël was de engel die  Mozes instrueerde; Michaël was de engel die het leger van Sancherev verslagen heeft; Michaël is de engel die alle inspanningen doet om ballingschap te voorkomen door te pleiten namens Israël bij G’d, en hij  verdedigde de Joden in Perzië toen Haman hen wilde vernietigen.

… Malach Michaël …ook in onze tijd is hij de advocaat van het Joodse volk. Michaël is degene die het Joodse volk gaat verdedigen in de laatste momenten voorafgaand aan de Verlossing zoals het boek Daniël 00:01 zegt … Er zal een vreselijke situatie zijn zoals er nooit geweest is sinds het Joodse volk een volk is geworden …. op dat moment zal Michaël het Joodse volk verdedigen. … Michaël is degene die tegenover de Sar Malchus Paras  (de engel van Perzië) zal staan, dat vandaag … Iran is.

… De Midrasj zegt dat Haman , dat terwijl hij het Joodse volk aanklaagde , de engel Michaël op hetzelfde tijdstip heeft verdedigd.  Dus Michaël was [ onze verdediger ] op dat moment en Michaël zal onze  onze verdediger zijn voorafgaand aan de Geula , terwijl het een tijd is waarbij G’d verborgen is. G’d was verborgen in de periode van Estjer en Mordechai in Perzië en nu ervaren wij weer diezelfde verborgen periode met betrekking tot de Perzen (Iran).

Er zijn slechts twee dingen waar het de Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken, Kerry om gaat betreffende  Israël ,

1 ) om ons tot suïcidale concessies te dwingen met betrekking tot het land.

2 ) ons te overtuigen dat de Amelekieten van Iran wel een bom kunnen hebben. Als de sneeuw hem volgt, dan is het een teken dat hij dit keer een verschrikkelijk voorstel voor Israel in het verschiet zal hebben.

©Jad Ezra 2013


Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.