17 Ijar 5784 | 25 mei 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
President Trump: Wanneer komt de Mosjiach?
Publicatiedatum: donderdag 18 juli 2019 Auteur: de redactie | 1.309 keer gelezen
Rav Kanievsky, Redactie, Mosjiach [Messias] »
De Maran Posek Gadol Hador Harav Hagaon Reb Chaim Kanievsky Sjlita ontvangt dagelijks talloze vragen, zowel met betrekking tot Halacha [Joodse Wet] als Hasjkafa, hasjkove [Joodse kijk en filosofie]. Maar ook wordt hem advies gevraagd over verschillende kwesties in het dagelijks leven. Deze week kwam een vraag uit een onverwachte hoek: het Witte Huis.

In de nieuwsbrief ‘Divrei Siach’, dat samengesteld wordt door de kleinzoon van Reb Chaim sjlita, werd verslag gedaan over twee Joodse Amerikanen die bij Reb Chaim sjlita thuis in Bne Brak kwamen. Zij stelden zichzelf voor als medewerkers van de Amerikaanse regering, maar zij benadrukten dat zij beide persoonlijke vrienden van president Trump zijn.

Ze vertelden dat de president aan hen had gevraagd de Gadol Hador de groeten te doen omdat hij heel veel over de wereldwijde invloed van Reb Chaim onder de Joden gehoord had.
Op de Rav’s vraag of zij nog iets kwijt wilden, antwoordde een van hen: “De president wilt weten wanneer de Mosjiach komt”.

Reb Chaim sjlita glimlachte en antwoordde: “Hoe bereid jij je voor de komst van de Mosjiach voor? Heb je al alijah gemaakt?
De man had dit antwoord niet verwacht, voelde zich opgelaten en antwoordde: “Nee.” Reb Chaim sjlita zei: “Kom hier wonen en spoedig zullen we de komst van de Mosjiach aanschouwen.”

Bron: What did Rabbi Kanievsky Answer when Asked when the Messiah would Come? Door Daniël Goldstien
Copyright © 2019 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.