17 Kislew 5784 | 30 november 2023
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Vijf niveaus van gelukkig zijn
Publicatiedatum: donderdag 25 augustus 2005 Auteur: Buddy Bee | Vertaald door Jona | 2.666 keer gelezen
Lijden »

Vraag eens wat we willen voor onze kinderen, en we zeggen: "Dat ze gelukkig zijn" .

Laten we eens aannemen dat G'd de vader is van alle mensen. OK, dus hij maakt de hele wereld om geluk en plezier aan zijn kinderen te geven. Maar wat voor soorten geluk wil je dat je kinderen ervaren? Lekker eten, vakantie, tennis, muziek..is dat alles?

Nee. Je wilt dat ze meer geluk hebben dan alleen eten of tennis - je wilt dat ze een loopbaan hebben die iets oplevert. Je wilt dat ze trouwen en kinderen krijgen. Als ze op hun 30ste liever de hele dag tennissen in plaats van te werken of te trouwen raak je aardig gefrustreerd, is het niet? Je wilt dat ze op zoek gaan naar meer verrijkende ervaringen. Dat is wat G'd ook wil voor ons. En dat is ook wat de Torah leert. Dat is de reden waarom deze "Torah L'Chaim" wordt genoemd (uitgesproken ‘chajiem' met een korte "a") wat letterlijk betekent: "Instructies voor het leven".

G'd maakte een prachtige wereld om ons gelukkig te laten zijn. Maar het leven is ingewikkeld. Of het nu gaat om een succesvol huwelijk of het bereiken van wat je in je hebt, de weg is vaak bezaaid met obstakels. De Torah is het gebruikerhandboek voor de mens. Als je alle het goede uit het leven wil persen moet je de instructies bestuderen.

Pagina index:
Copyright © 2005 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2023 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.